Idzie mi to bardzo powoli z braku wolnego czasu, po drodze nabrałem ochoty na 3-way, ale skoro są już głośniki to postanowiłem coś z nich zrobić. Obudowa po starej konstrukcji wymagała sporo przeróbek, było trzeba zakleić otwór po midbasie i zrobić podfrezowanie, aktualnie na fotkach obudowy przed ostatecznym szlifowaniem i lakierowaniem, więc nie wyglądają zbyt dobrze, tylko złożone na szybko do pomiarów. Zwrotka też aktualnie nieco przerobiona ta ze strony STX-a, dopasowana do obudowy i Seasa, ale będę jeszcze nad nią pracował zanim kupię elementy, bo mam trochę czasu zanim budy wykończę. Póki co się zastanawiam czy wogóle będzie bassreflex, bo głośniki po paru godzinach wygrzewania na wzmacniaczu od suba mają fs w okolicach 45Hz, więc może jeszcze troche spadnie, ale na moje ucho będzie trzeba je wspomagać subem, bo będę często w kinie grały. Myślę o jednym lub 2 MDS-ach po ts wyglądają obiecująca no i wyglądem są kompatybilne, stąd nie wiem czy nie wystarczy buda zamknięta, ale to się jeszcze okaże w praktyce.

Skomentuj