Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niedrogie monitory STX -- GDN 17-100-8-SC + GDWK 10-200-8-PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ploter zostaw SK i AK, bo skok nie bedzie za wielki. Poczekaj i doloz do AWX, bo naprawdę warto..

Skomentuj

Razem z koszykiem robimy te same kolumny, tylko że ja od razu kupiłem gdn 17-140-8 SCX. Jestem na etapie fornirowania, fornir przyklejam klejem kostnym na gorąco, jak narazie efekt OK. przody i tyłu mam już ofornirowane i wyfrezowane, jak chcecie mogę wrzucić zdjęcia.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez baczekbb Zobacz posta
        przody i tyłu mam już ofornirowane i wyfrezowane
        Dlaczego w takiej kolejności? Na froncie możesz mieć widoczne krawędzie forniru z boczków.

Skomentuj

Powody są dwa, bałem się ze jak skleję wszystko i zacznę frezować to może mi się fornir szczypać lub źle wyfrezuje bo to moja pierwsza produkcja. Poza tym moi rodzice mają antykwariat i renowacje starych mebli a pracownik które już tam pracuje 20 lat i ma cały czas styczność z fornirowaniem tak mi doradził

Skomentuj

pracownik które już tam pracuje 20 lat i ma cały czas styczność z fornirowaniem tak mi doradził
            Czym to motywował? Zapytaj, jak nie wiesz i się pochwal. Do forniru się podchodzi na początku jak do jeża, ale "nie taki diabeł straszny jak go malują" jak się człowiek nie śpieszy przy pracy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
              Czym to motywował? Zapytaj, jak nie wiesz i się pochwal. Do forniru się podchodzi na początku jak do jeża, ale "nie taki diabeł straszny jak go malują" jak się człowiek nie śpieszy przy pracy :)
              Klej kostny kładzie się na gorąco, wiec po sklejeniu wszystkiego będę mógł użyć wody i żelazka aby wszystko zlało się ze sobą

Skomentuj

Klej kostny kładzie się na gorąco, wiec po sklejeniu wszystkiego będę mógł użyć wody i żelazka aby wszystko zlało się ze sobą
                To akurat wiem. Do tego to najlepszy klej do forniru. Interesuje mnie natomiast nadal czym motywował fachowiec taką kolejność klejenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                  To akurat wiem. Do tego to najlepszy klej do forniru. Interesuje mnie natomiast nadal czym motywował fachowiec taką kolejność klejenia.
                  Staram się cały czas to wytłumaczyć, jest to moja pierwsza konstrukcja i chce sam ją od podstaw zrobić. Chodzi o to że gdybym zrobił coś źle np. frezarka by mi objechała, miałbym za głęboki frez lub za szeroki itp, ogólnie w grę wchodziła obawa że mogę coś spieprzyć, to wtedy mógłbym od nowa wkleić front itp. a tak to miałbym po całej konstrukcji

Skomentuj

Dziękuje, myślałem, że miał jakąś specjalną argumentację.

Skomentuj

Witam wszystkich:)
                      Dzisiaj troszkę podłubaliśmy z baczkiem, w efekcie zrobiliśmy 4 kolejne ścianki forniru (dwie moje i dwie jego). Klejone było na klej kostny na gorąco. Wyszło jak dla mnie bardzo ładnie

Wygląda to mniej-więcej tak:

Wstępnie przycięty fornir moich kolumn

Schnąca kolumna moja i baczkabb

Przody i tyły kolumn baczkabb

Doklejona góra i dół kolumn baczkabb

Skomentuj

czemu klejem kostnym... ? straszny klej, jest wiele innych sposobow lepszych w uzyciu

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          czemu klejem kostnym... ? straszny klej, jest wiele innych sposobow lepszych w uzyciu
                          Każdy rodzaj kleju ma swoich zwolenników i przeciwników, jedni zachwalają inni krytykują.

---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post o 00:18 ----------

Jak narazie wszystko pięknie wygląda :) tylko nigdzie nie mogę dostać głośników wysokotonowych, w nowymelektroniku nie ma, na stronie producenta też nie ;/

Skomentuj

Zbyromex
                            Wolumen 53, 01-912 Warszawa
                            Tel.: (22) 669-99-19

Tu dostaniesz PJ

Skomentuj

Mam ten sam problem, dzwoniłeś do STXa ? od poniedziałku mieli znowu mieć na magazynach :)

Skomentuj

zadzwoncie do zbyromexu
                                jak beda mieli to moge podjechac i wam kupic
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez Pawlo_j23 Zobacz posta
                                  Mam ten sam problem, dzwoniłeś do STXa ? od poniedziałku mieli znowu mieć na magazynach
                                  niedawno rozmawialem z Sound Wave'em, i te luki magazynowe spowodowane sa tym ze jednoczesnie skonczyly sie zapasy (gotowych produktow) i w STXie i u duzych odbiorcow
                                  tak wiec musicie uzbroic sie w cierpliwosc bo to moze potrwac. ale spokojnie - pracuja pelnia mozliwosci

Skomentuj

Głośniki zamówiłem na zap-audio.pl od razu z częściami do zwrotnicy

---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post o 20:22 ----------

Przepraszam że zbaczam z tematu ale tu może mi ktoś pomoże, mam problem z zwrotnicą

http://diyaudio.pl/showthread.php/16...613#post250613

Skomentuj

Głośniki zamówiłem na zap-audio.pl od razu z częściami do zwrotnicy
                                      no to sobie poczekasz az beda w STXie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        Dlaczego tak uważasz? dzisiaj dzwoniłem tam i mają jutro wysłać

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          może ma je na stanie...
                                          Dlaczego tak uważasz? dzisiaj dzwoniłem tam i mają jutro wysłać
                                          otóż to...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X