Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory Wavecor+Seas

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory Wavecor+Seas

Witam dzisiaj chciałbym pokazać jeszcze nie skonczone monitorki Wavecor WF166TU02+ Seas 27TFFNC/G
    Wszystko od zera zostało zaprojektowane przez Pawła.S-Dobranie głośników,zwrotnić,skrzynki również zrobione przez Pawła jako,że zabardzo nie mam narzedzi , miejsca to postanowiłem,żeby Paweł wykonał skrzynki , pozatym robi to dosc tanio i bardzo bardzo dobrze , głośniki początkowo miały byc do autka i tam sie znalazły lecz autko zostało rozbite... A głośników było mi szkoda wiec zapytałem Pawła czy nadzadza sie na monitorki i tak oto powstały :). Co do brzmienia wole , zeby sie wypowiedział Paweł jak dla mnie w domu grały przyjemnie.Mojej pracy w tym bedzie tyle co polutowanie zwrotnic i fornirowanie , chociaz fornirowania sie boje strasznie nigdy tego nie robiłem a skrzyneczki bardzo ładnie wygladaja i nie chcial bym tego zepsuć,wizualnie sa 'dziwne?' ale mi sie podobaja , jak fonirnir sie położy powinno być lepiej.Może jakies sugestnie co przykombinowac aby lepiej wygladaly?

Uploaded with ImageShack.us
    Tak myślę czy sa jakies nakładki na ten kosz zeby tych dziurek tyle widac nie bylo??

Zamieszczone przez Karol1991 Zobacz posta
    początkowo miały byc do autka i tam sie znalazły lecz autko zostało rozbite... A głośników było mi szkoda
    a auta nie było ci szkoda?

Skomentuj

Szkoda,ale rozbite przez własną głupote więc staram sie o tym nie mysleć :)

Skomentuj

rozumiem, ze zwrotkę zrobiliście nową?
        nie użyliście tej do samochodu...
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zrobiliśmy odwrotnie użylismy z domu do samochodu :P , Pózniej miały byc pomiary w samochodzie i dopracowanie ale nie zdarzyliśmy tego zrobic :)

Skomentuj

Przydałyby się jakieś skosy, bo ta kopułka trochę marnie wygląda na tym froncie :) Nie mniej jednak ciekawy jestem co to w domowych warunkach potrafi. Może pokaże Paweł pomiary jakieś...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Może pokaże Paweł pomiary jakieś...
              pomiary już były w "budowanie na ekranie" jak dobrze kojarzę
              chyba w zeszłe wakacje

ale warto wrzucić do tematu
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Właśnie jak dla mnie tez troche marnie ale nie wyglada zle mozna powiedziec ze jest srednio dobrze :)

Uploaded with ImageShack.us
                To dostałem od Pawła.

Skomentuj

ak myślę czy sa jakies nakładki na ten kosz zeby tych dziurek tyle widac nie bylo??
                  moge zamowic pierscienie z alu

Przydałyby się jakieś skosy, bo ta kopułka trochę marnie wygląda na tym froncie
                  chcialem mu ofornirowac sam front przed frezowaniem
                  mialem w planach zrobienie rowka dookola wysokotonowki zeby nasladowac wieksze glosniki...
                  ale bez forniru nie bylo sensu tego robic

Może pokaże Paweł pomiary jakieś...
                  a mam
                  http://pawel.lutuje.se/seas + wavecor - same pomiary.swd

schematu zwrotnicy nie wrzucam bo robilem ja na szybkiego prawie rok temu z czesci jakie mialem pod reka...
                  nie jest idealna wiec wole zeby ktos jej przypadkiem nie kopiowal

co do brzmienia zestawu to o dziwo gra lepiej niz w samochodzie
                  w domu podczas pierwszych pomiarow bylem zadowolony z tego zestawu
                  basu nie za wiele ale schodzil nisko
                  srednica ladna, poprawna, nie drazniaca
                  wysokie troche ostre ale dla karola byly OK bo jest poczatkujacy i jemu takie brzmienie jeszcze pasuje

postanowilem zrobic pomiary w domu i przeniesc to do samochodu bo w escorcie woofer jest wysoko, blisko tweetera wiec myslalem ze sie sprawdzi...
                  no i nie wiem czemu sie nie sprawdzilo :/
                  moze to wina radia? bo nie najwyzszych lotow...

ale w domu jest OK wiec uzytek z tego bedzie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    moge zamowic pierscienie z alu
                    Ile takie kosztują?

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    schematu zwrotnicy nie wrzucam bo robilem ja na szybkiego prawie rok temu z czesci jakie mialem pod reka...
                    Może byś udostępnił koledzy może doradzą , bo jeżeli da się z tego zestawu jeszcze wyciągnąc chociaz 10 % więcej to by można podziałać(gdy bedzie gotówka) ale pierw zobaczę jak bedzie na tych.
                    U ciebie jak dla mnie było ok tyle,że nawet nie mam do czego porównać bo osłuchany nie jestem.

Skomentuj

Ile takie kosztują?
                      alu 2mm o srednicy 80mm kosztowal ok 5zl/szt
                      tutaj zrobilbym calosc zakrywajaca wavecora i powiekszajaca optycznie seasa wiec koszt pewnie 10-20zl/szt

Może byś udostępnił koledzy może doradzą , bo jeżeli da się z tego zestawu jeszcze wyciągnąc chociaz 10 % więcej to by można podziałać
                      sam zdzialam wiecej niz te 10% ale potrzebuje do tego czasu...
                      a pomiary zamiescilem powyzej wiec koledzy moga cos podzialac. jak cos zrobia to mozna odsluchac

Skomentuj

Dzisiaj się trochę bawiłem nimi w sumie to samymi wavecorami bez zwrotki we wzmaku treble na min i basu nie jest dużo ale mało też nie jest jak bedzie zwrotka bedzie pewnie jeszcze lepiej a taka ilość mi już odpowiada , jak ma byc zejście to jest jak nie ma to nie w szybszej muzyczce bas sie nie gubi , gdy jest w nutce wieksza ilosc basu to jakies uderzenie czy cus to potrafia to zrobic aż mnie momentami zadziwiają :)

---------- Post dodany o 11:21 ---------- Poprzedni post o 11:18 ----------

A co do średnicy jest bardzo dobrze podoba mi sie 100% lepiej niz w aucie!

Skomentuj

basu duzo on nie produkuje. ale za to zagra tez srednica
                          no i wlasnie ta srednice trzeba przyciszyc zeby basu w odczuciu bylo wiecej...

bas byl lepszy przy nizszym strojeniu - potrafil schodzic bardzo nisko jak na taki glosnik
                          ale pojawily sie swisty powietrza a wyzszy bas byl przyciszony wiec zastosowalem wyzsze strojenie takie jakie teraz masz (i tak bedzie sub )

srednica jak najbardziej poprawna

jak sam zauwazyles te glosniki bardzo dobrze graja w domu... po ich aplikacji w domu bylem bardzo zadowolony i przekonany ze wybralem dobry zestaw do samochodu...
                          i albo akustyka pojazdu rzadzi sie wlasnymi prawami albo cos bylo pozadnie skopane bo w samochodzie to nie gralo najlepiej :???:
                          chociaz wydaje mi sie ze pod clarionem ktory byl pozyczony gralo lepiej

Skomentuj

Czaruję...
                          X