Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sony 13cm + mission - pora na cos nowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sony 13cm + mission - pora na cos nowego

pora zalozyc pierwszy moj temat w tym dziale

znajac zycie poczatki beda szybkie, pozniej na pewien czas stanie...

ale sa poczatki wiec wklejam zdjecia

glosniki to popularny, znany i tani mission
    oraz znany z widzenia ale szeroko nie sprawdzony sony z allegro
    model SONY 1-825-341-11

postaram sie na kazdym kroku wkleic jakies zdjecie i cos opisac
    pomierze glosniki, charakterystyke, TSy itp itd

ale na dzisiaj tylko tyle

CIekawy jestem brzmienia tego połączenia. Zestaw napewno będzie nie drogi, tylko czy brzmieniowo wypadnie w miarę :???:

Powodzenia !

Skomentuj

O, myślałem kiedyś o tym Sony, ale z braku opinii i wiarygodnych parametrów zrezygnowałem z jego zakupu.

Skomentuj

Pawle szkoda tylko, że ten sony ma taki brzydki kosz...
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kosz ma taki sam jak GDN 13/40/2
          jednym to sie podoba innym nie

sam nadal sie waham czy go tak zostawic czy robic pierscien maskujacy...

Zamieszczone przez somac Zobacz posta
          CIekawy jestem brzmienia tego połączenia. Zestaw napewno będzie nie drogi, tylko czy brzmieniowo wypadnie w miarę
          zestaw ma byc przeznaczony dla dzieciakow z elektrody, bo tylko tam im sie moze to spodobac

o tym sony pisalem juz kiedys
          zadna rewelacja
          ani z tego basu, ani srednicy ani efektywnosci...
          no i to gra tylko w malych obudowach

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            o tym sony pisalem juz kiedys
            zadna rewelacja
            ani z tego basu, ani srednicy ani efektywnosci...
            no i to gra tylko w malych obudowach
            W takim razie szkoda na niego tylu ładnie przyciętych kawałków MDFu. Głośniki idealnie komponowałyby się z plastikową obudową starej, marketowej wieży z Allegro. ;D

Skomentuj

a jednak cos z tego zrobie bo mam glosniki i mam ochote przecwiczyc typ obudowy ktorzy wszyscy kopiuja a ja jeszcze nie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez martes Zobacz posta
                W takim razie szkoda na niego tylu ładnie przyciętych kawałków MDFu.
                To samo chciałem napisać:) Szkoda zachodu z budową, missiona można wykorzystać do czegoś w miarę normalnego.

Skomentuj

zamien sie z kims na arn'y :)

Skomentuj

spokojnie - projekt jakis nowy trzeba zrobic zeby dzieciaki nie plakaly ze tylko STXa maja do wyboru...
                    a gotowe kolumny albo zostawie dla UKA bo niema co sluchac w domu, albo sprzedam

Skomentuj

Pawle mógłbyś powiedzieć jak ten mission gra? Na poziomie jakiegoś gdwk czy lepiej/gorzej? Porównać do czegokolwiek

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        zostawie dla UKA bo niema co sluchac w domu
                        Nie na temat...
                        ... a szewc bez butów chodzi

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                          ... a szewc bez butów chodzi
                          Normalna sprawa... Cały czas tak praktycznie mam, zawsze coś w rozsypce :)

Skomentuj

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
                            Pawle mógłbyś powiedzieć jak ten mission gra? Na poziomie jakiegoś gdwk czy lepiej/gorzej? Porównać do czegokolwiek
                            opini o tym glosniku znajdziesz duzo
                            jak za te pieniadze to glosnik jest "rewelacyjny"
                            spokojnie mozesz go polozyc na jednej polce z tonsilami czy np GDWK PJ STXa
                            ogolnie mowiac glosnik wybitnie nadzwyczajny nie jest ale slyszalem duzo gorsze glosniki za wieksza kase wiec nie narzekac i kupowac missiony

Nie na temat...
                            UKA obecnie skupia sie na CA i niedlugo pokaze ciekawy art z zabudowy swojego samochodu... a w domu nie ma co sluchac bo nie ma czasu i musial troche gotowki odzyskac :P

Skomentuj

Nareszcie coś ciekawego (fan sony) Czekamy czekamy może to być ciekawy zestaw :P pozdr.

Skomentuj

postanowilem troche sie pobawic przy tych skrzynkach i zaczalem zabawe z laczeniem na pioro-wpust
                                zabawa zakonczyla sie sukcesem... i porazka :(
                                wpusty wyszly ladnie i wszystko pieknie sie sklada
                                szkoda tylko ze ta deska miala isc od gory a nie do srodka :/
                                teraz musze dociac nowe plyty

Skomentuj

sam frezujesz wpusty ?

Skomentuj

tak, frez 8mm + ta prowadnica co jest w fabrycznym zestawie
                                    troche wiecej sie bawilem z piorem na skosie bo ciecie nie bylo czyste i nie moglem uzyc prowadnicy
                                    przykrecilem plyte troche dalej jako prowadnice i uzylem pierscienia kopiujacego

---------- Post dodany o 21:22 ---------- Poprzedni post o 11:04 ----------

pora cos ruszyc z budowa

Skomentuj

mam zamiar na tym głosniku zrobić małe kolumienki dla dziwczyny i tak sie zastanawiam jak je połączyc z missionem bo ten soniak ma 6 ohm a mission 8 s tego co wiem..... jak to sensownie rowiazac??? prosze o porade bo na zwrotnicach sie nie znam i bez sensu robic kolejny wątek na forum, oczywsicie zwrotnica bedzie pseudofiltrem max 2 rzad raczej dobrana na słuch bo pomiary to bedzie mijanie sie z celem. Znalazłem na tym głośniku monitory fabryczne sony i obudowa oryginalnie była BR ,5.2 litr z jakims syczkiem plastikowym....
                                      Zdecydowałem sie na to bo kupiłem głosniki za pare zł a trzeba cos robic i zdobywac doswiadczenie zabiajając nude

Skomentuj

Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
                                        oczywsicie zwrotnica bedzie pseudofiltrem max 2 rzad raczej dobrana na słuch bo pomiary to bedzie mijanie sie z celem
                                        Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
                                        zdobywac doswiadczenie zabiajając nude

Skoro masz czas i sprzet to czemu nie zrobic pomiarow ?:>

Skomentuj

Czaruję...
                                        X