Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sony 13cm + mission - pora na cos nowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie myślałeś, żeby niskotonowy zasłonić plastikowym pierścieniem takim jakie stosował Tonsil ? Zdecydowanie ładniej by to wyglądało.

Skomentuj

nie

pozniej pomyslalem o pierscieniu alu ale to koszt podobny do ceny glosnika wiec odpuscilem

Skomentuj

tunele wydluzone i wyprofilowane

2 wersja zwrotnicy w odsluchu

jeszcze tylko boki polakierowac i prawie gotowe

Skomentuj

czy ten glośnik jest dobry? warto go kupic?

Skomentuj

na poczatku myslalem ze to nic specjalnego i nie warto zawracac nim sobie glowy...
            po odsluchach ze zwrotnica moge smialo napisac ze mozesz kupic sobie parke + missiony

powinna byc zwrotnica niedlugo - musze sie tylko uporac wiarygodnoscia pomiarow :???:

Skomentuj

koniec projektu troche sie przeciaga...
              ale pomierzylem parametry sony

parametry obu sztuk sa zblizone
              jak widac parametry sa zupelnie inne niz podawane na allegro

Skomentuj

Nie na temat...
                co to za programik?

Skomentuj

To chyba soft do tej przystawki Daytona do pomiaru T-S glosnikow.

Skomentuj

Dayton woofer tester 3

Skomentuj

ciekawe tylko, ktore sa poprawne
                      a zmierz inny glosnik i porownaj
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bawilem sie tym troche...
                        niestety nie mialem nic wygrzanego dla porownania a vif nie chcialo mi sie wykrecac...
                        ale bez wygrzania parametry zupelnie inne!

Skomentuj

nie mam czasu a czegos w garazu trzeba sluchac...

wiec zwrotnice po raz kolejny dlubnal yoshi

powiem szczerze ze to najwieksze zaskoczenie w mojej karierze DIY
                          nie spodziewalem sie nic po tym sony a kazde testy w tym mnie utwierdzaly...
                          a jednak po zwrotnicy gra to naprawde przyzwoicie i warto w to zainwestowac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            a jednak po zwrotnicy gra to naprawde przyzwoicie i warto w to zainwestowac
                            A jak ten zestaw ma się do najtańszego zestawienia STX ? Gdybyś miał wybierać ?

Skomentuj

w porownaniu do SCXa, jezeli chodzi o srednice to zdecydowanie sony. SK gra juz podobnie
                              jezeli chodzi o wysokotonowki to zdecydowanie mission - mimo ze my go kupujemy tanio to przeciez jest to drozszy glosnik. w detalu (jako audax) kosztowal jakies 50-80zl!
                              co do basu to mam je w malej skrzynce wiec nie ocenie zejscia
                              ale ilosc zadowalajaca

Skomentuj

mimo ze my go kupujemy tanio to przeciez jest to drozszy glosnik. w detalu (jako audax) kosztowal jakies 50-80zl!
                                dokładnie 25euro
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie próbowaliście może ciąć tego audaxa niżej? Może by się udało nawet pozbyć tego dołka przy ok. 2,5kHz. Ja go ciąłem zwykle tak jak w nocie katalogowej 12dB/2,9kHz i spisywał się znakomicie. Przy 18dB jak tutaj można by myślę spokojnie zejść niżej i posłuchać czy nie zagra w tym paśmie lepiej od tego sony.
                                  Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                                  A jak ten zestaw ma się do najtańszego zestawienia STX
                                  Ostatnio zmieniłem koledze wysokotonowy PJ stx na tego audaxa i audax zostawie PJ daleko w tyle. Nie tylko jest bardziej szczegółowy i przyjemniejszy w barwie ale tworzy też "fajną przestrzeń", dźwięk nie wydobywa się tak punktowo jak w PJ ale jakby "odrywa" od głośnika.

Skomentuj

Zamieszczone przez woj999 Zobacz posta
                                    Nie próbowaliście może ciąć tego audaxa niżej?
                                    probowalismy - ale wtedy zaczyna sypac piachem i nie gra tak przyjemnie

Może by się udało nawet pozbyć tego dołka przy ok. 2,5kHz
                                    tego wcale nie slychac

Ostatnio zmieniłem koledze wysokotonowy PJ stx na tego audaxa i audax zostawie PJ daleko w tyle.
                                    tak, ale ten audax to przeciez duzo drozszy glosnik!
                                    tak wiec kupowac puki sa

Skomentuj

probowalismy - ale wtedy zaczyna sypac piachem i nie gra tak przyjemnie
                                      no to muszę spróbować następnym razem wyżej, ale nie rzuciło mi się w uszy by jakoś szczególnie "sypał piachem".
                                      Swego czasu stx miał nawet panele za pare zł od PJ, które prawie pasują do tych audaxów - wtedy wyglądają rozmiarowo jak PJ.
                                      tego wcale nie slychac
                                      zgodzę się, dołków nie słychać
                                      Masz może pomiar impedancji w zakresie strojenia b-r?

---------- Post dodany o 21:10 ---------- Poprzedni post o 21:02 ----------

dźwięk to w sumie bardzo subiektywna sprawa. Dla mnie audax może jest trochę "chropowaty" w niższym paśmie, ale termin sypanie piachem rezerwuję dla "innego efektu" znanego choćby we wspomnianej PJ.

Skomentuj

ja tnę missiona na 2,5kHz i jest ok
                                        ale niżej już bym nie zchodził
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Swego czasu stx miał nawet panele za pare zł od PJ, które prawie pasują do tych audaxów - wtedy wyglądają rozmiarowo jak PJ.
                                          poczekaj chwile az pokaze swoje fronty

Masz może pomiar impedancji w zakresie strojenia b-r?
                                          nie, ale moge zrobic

ale termin sypanie piachem rezerwuję dla "innego efektu" znanego choćby we wspomnianej PJ.
                                          oj to malo "sypania piachem" slyszales

Skomentuj

Czaruję...
                                          X