Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitorki ze smieci...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki ze smieci...

Planuje zrobić dośc ciekawa konstrukcje na Usherach i seasie z innowacyjna jak dla mnie obudowa dlatego postanowiłem zmierzyć się z tym tematem na innych "tanich" głosnikach. Głośniki to M.STX.4.1.100.8.F.S.MC i GDWK AK od STXa:)

Najważniejsze czyli obudowa... front to pozostałość po progu, boczki panele z MDFu gr. 10mm oraz HDF pozostały po potłuczonych antyramach:) Fornir odpadki czeresni która lezy juz kilka lat:)

Narazie wygląda to tak:)

---------- Post dodany o 15:11 ---------- Poprzedni post o 15:10 ----------

Pomysł Ciekawy i wygląd też wyjdzie fajny..:) MTM będzie..? Nie lepiej połączyć to z PJ..? Bo AK jest nie dostępny co utrudni ewentualne kopie innym DIYowcom.. Jaka pojemność skrzyneczek..?

Skomentuj

smerfetek13 Ak leży u mnie od roku czasu:)

Skomentuj

No u Ciebie leży ale u mnie nie..:) A myśle że jak wypali Ci ten projekt to byłoby ładne mini kino z tego..:) A PJ w razie byś nie miał to jestem Ci gotowy podesłać na jakiś czas..:)

Skomentuj

Zamieszczone przez smerfetek13 Zobacz posta
          No u Ciebie leży ale u mnie nie..
          Ale robi dla siebie a nie dla Ciebie!
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chłopaki bez spiny:) PJtka jest bardzo drażniąca poniewaz "wygina się" jej front. Wpierw zobaczymy jak to zagra. Troche "popsułem" z V obudowy przez szkolny błąd w liczeniu ale zobaczymy jak to zagra koło weekendu:)

Skomentuj

Jak zwykle krytyka.. Dokładnie "bez spiny".. Chciałem tylko doradzić..! Nie każdy umie zwrotnice zaprojektować. I na pewno nie robi tego dlamnie i podemnie więc poco ten tekst nic nie wnoszący do jego tematu..? Żeby mu pomóc albo go zmotywować to nikt nic nie napisze.. Ale już wypowiedzi to każdy krytykuje..
              Bardzo przepraszam za offtop..

Skomentuj

smerfetek13 na forum jestem od 2005:) mało pokazuje ale kilka par kolumn zrobiłem, w tle na zdjęciach widzisz prawie ukonczone paczki motywacji to nie trzeba. Z PJtką... jak dostane cały zestaw pomiarowy i będzie Ci się chciało wysyłać nie ma problemu:)

Skomentuj

bo AK fajniejszy
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzis dostałem to(Bonikol zamawiany u producenta wychodzi 13zl netto za kg):

Ostatni szlif i fornirowanie

W warsztacie tak zimno ze musze palić:)

Skomentuj

Słuchałeś już coś?

Skomentuj

Nie, robienie tych "zabawek" połączyło sie z koncówką sesji na polibudzie i dlatego tak:)

Skomentuj

To forniruj forniruj, jetem ciekaw co tym razem wymyślisz :)

Skomentuj

Polecili Ci akurat ten typ kleju Bonikol czy po prostu zamówiłeś klej i tyle. Bo tych Bonikoli na ich stronie jest kilkanaście.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi przez telefon ciężko sie dogadać... mało się człowiek orientuje. Na forum było juz pisane ze ktoś używał tego kleju. Pan przez telefon "przytaknął" tak ten najlepszy:)

Jak ktoś duzo robi warto pomyslec nad duzymi zamówieniami, powyzej ilus tam litró jeszcze taniej. Najgorsza sprawa to wysyłka. 20zł:/ Ale tak czy siak się opłaca.

Skomentuj

Pomału do przodu

Skomentuj

Wyglądają jak drewniane klocki dla dzieci do zabawy.
                                  HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                  CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                  Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

pablo.see czyli tak jak miały wyglądać :flapper::flapper:

Skomentuj

No to miał być komplement. Jakbyś zrobił trochę inaczej foty, to bym napisał, że dwa klocuszki z drewna wystrugane. :thumbup:
                                      HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                      CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                      Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                                        X