Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Składanie Jig'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Składanie Jig'a

Witam
    Jak można wnioskować po temacie jestem w trakcie składania Jig'a. Oczywiście robię według instrukcji z artykuły lecz mam drobny problem, a mianowicie ciężko mi wywnioskować w których miejscach powinny być ze sobą przewody łączone. Pytanie brzmi czy mógłby ktoś pogrubić mi kropki w których powinny być połaczenia przewodów? Z góry dziękuje za pomoc.
    Chodzi o ten rysunek:

no comments.... sory ale wszystko widać ... popatrz spokojnie i nie spiesz się.. pozdrawiam

Skomentuj

To inaczej. Tutaj powinno być połączenie?

Skomentuj

Nie, tam nie ma połączenia.

---------- Post dodany o 13:35 ---------- Poprzedni post o 13:32 ----------

Takie połączenia są tylko w okolicach rezystorów 543 i 16,08

Skomentuj

Dzięki o to właśnie mi chodziło.

---------- Post dodany o 11:04 ---------- Poprzedni post o 13:44 ----------

Jeszcze jedno szybkie pytanie :) Te 4rezystory to są przy tym trójpozycyjnym przełączniku, z góry przepraszam za takie pytania ale z elektroniki jestem totalnie zielony.

Skomentuj

Tak dokładnie SW1 jest przelącznikiem trójpozycyjnym i przy nim są te rezystorki.... jeśli zrobisz wszystko zgodnie z tym artykułem to bedzie Ci ładnie JIG działał :)

http://www.diyaudio.pl/content.php/12

Skomentuj

Wbrew pozorom, które dopadają niektórych składanie JIG'a wg tego tutoriala jest banalne. Po prostu montujesz wszystkie gniazda i przełączniki w obudowie, odwracasz ją tak, żeby widzieć środek i lutujesz po kolei elementy i kabelki jak na rysunku. Trzeba się postarać, żeby się pomylić

Skomentuj

Dziękuję za pomoc. Wszystkie wskazania miernika pokrywają się z tymi opisanymi w tutoriale. Jeszcze tyko dokładnie pozabezpieczam elementy i będę się brał za przewody :)

Skomentuj

Czaruję...
                X