Witam. Kumpel zamierza zrobić sobie subwoofer, a ja zamierzam mu w tym pomódz ; D. Nigdy ani ja, ani on nie robiliśmy głośników, a tym bardziej subwooferów.
Mam do was pytanie. Jak się za to zabrać ?
Wiem że trzeba wyliczyć litraż, dobrać odpowiednie płyty, wygłuszyć skrzynie ?(subwoofery się wygłusza ? ; p ). Skoro to ma być subwoofer to chyba z bassreflexem ?.
Jaki dobrać głośnik ? Myślałem nad jakimś gdn'em. Kumpla pokój to jakieś może 10m2, więc głośnik nie musi być olbrzymi.
Jakiej grubości, i z jakiego materiału mają być płyty ?
Jak połączyć je ze sobą ? Klej do drewna i wkręty ?
Pasywny czyli mam rozumieć że nie ma w nim elektroniki, tylko podłączam go do wzmacniacza jako głośnik ?
Jak coś sobie przypomnę to napiszę.
Z góry dzięki.
Wiem że pewnie na forum wszystko było, ale zebrać to wszystko do kupy, to i tak bym musiał napisać temat.
Mam do was pytanie. Jak się za to zabrać ?
Wiem że trzeba wyliczyć litraż, dobrać odpowiednie płyty, wygłuszyć skrzynie ?(subwoofery się wygłusza ? ; p ). Skoro to ma być subwoofer to chyba z bassreflexem ?.
Jaki dobrać głośnik ? Myślałem nad jakimś gdn'em. Kumpla pokój to jakieś może 10m2, więc głośnik nie musi być olbrzymi.
Jakiej grubości, i z jakiego materiału mają być płyty ?
Jak połączyć je ze sobą ? Klej do drewna i wkręty ?
Pasywny czyli mam rozumieć że nie ma w nim elektroniki, tylko podłączam go do wzmacniacza jako głośnik ?
Jak coś sobie przypomnę to napiszę.
Z góry dzięki.
Wiem że pewnie na forum wszystko było, ale zebrać to wszystko do kupy, to i tak bym musiał napisać temat.
Skomentuj