Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oversize 2 way Seas 8+1 by benek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
    choć jest mała wtopa...
    jaka wtopa :)?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
      jaka wtopa ?
      Gościu (nie Irek) u którego zamówiłem drugie (jedne już mam) PCB pod zabezpieczenie wysłał mi płytke zasilacza stabilizowanego przez pomyłkę... Trochę się zdenerwowałem gdyż już nawiercony panel już mam. Pierwszy raz mi sie taka sytuacja zdarzyła a robie interesy na allegro od dobrych kilku lat :)

---------- Post dodany o 17:15 ---------- Poprzedni post o 22:32 ----------

Odpaliłem testowo te panele, brak jest tylko zabezpieczeń. Prąd spoczynkowy ok 500mA. Radiator ciepły przy umiarkowanej grze i 4R. Żadnego brumu i przydźwięków, płytka wzorowo zaprojektowana. Jest to mój chyba najlepszy wzmacniacz jaki miałem i jeden z lepszych jaki miałem okazje słuchać. Wciągająca dynamiki, super dźwięk. Wszelkiej maści unitry, radmory i budżetowe wzmacniacze znanych firm grają przy tym jak śmietnik... Jestem pod lekkim wrażeniem choć mocą nie będzie powalać (ok 40-50W przy 4R i ok 30-40W przy 8R)

---------- Post dodany o 19:39 ---------- Poprzedni post o 17:15 ----------

No i pojawił się mały problem, opiszę go w dziale elektronika

Skomentuj

benek161 ladnie wykonany panel . Sam jakis czas temu robilem podobny projekt (na razie czeka na reanimacje) , u mnie bylo usher 8133 i vifa dx25 (chyba) , do tego aktywna zwrotnica .
        BTW aktywne monitory z pasywna zwrotnica ? Troche dziwne ale rob jak uwazasz .
        Powodzenia .

Skomentuj

Po lekkim falstarcie z LME postanowiłem się przesiąść na dobrze mi znaną i dobrą konstrukcję- Symasym. Parę części do mnie jeszcze jedzie więc nie w pełni zrobione (słabe zdjęcie :( ) W końcu nie wolno się poddawać

Zamieszczone przez ZIG ZAK Zobacz posta
          BTW aktywne monitory z pasywna zwrotnica ? Troche dziwne ale rob jak uwazasz .
          Jakoś umknął mi Twój wpis:) Nie bardzo miałem pomysł na dobrą obudowę a te aluminiowe blachy miałem więc trzeba było je wykorzystać

Skomentuj

Zabezpieczenie irkowe ukończone w 99%, przetestowane, odpalane, działa jak powinno Zamiast BD283 dałem BD139 z radiatorem. Teraz tylko czekam na płytki od zasilacza od ravena i składam do kupy

Skomentuj

Czaruję...
            X