Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt iCross

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Troche ostatnio popochnałem projekt do przodu. Głównie zmagam sie z aplikacja na PC (niestety nie działa mi Visual Studio, jakieś koszmarne błędy 5 letniego XP'ka dają o sobie znać i zmuszony jestem dalej robić to w delphi co trochę spowalnia).

W każdym razie dodałem możliwość tworzenia schematów zwrotnicy na zasadzie przeciągnij/upuść elementów z listy dostępnych modułów, edycję wartosci elementów ze schematu. Opcje zapisu/odczytu całego projektu - po odczycie program skanuje i nawiżauje łączność z modułami ustawia im zapamietane wartości.

Nakupione mam już trochę elementów, 2 obudowy na próbę i będe zamykać moduły w pudełka, zobaczymu jak to wyjdzie. Moze w weekend wypróbuję na żywym organiźmie bo mam jedną zwrotnice na warsztacie .

Skomentuj

Pełen szacun i podziw dla projektu;-)

Skomentuj

Adam_85 dzięki ale nie przesadzajmy. Projekt w sumie jest prosty, średnio rozgarnięty elektronik powinien sobie z takim czymś poradzić .

Jestem po próbach na żywej zwrotnicy. Zastosowałem dwa moduły rezystancyjne. Bardzo fajna sprawa, przestraja się wygodnie, szybko. Jednak przy okazji wyszedł błąd który utrudnił dłuższe testowanie bo moduły traca pamieć po restarcie kompa. Chyba przez USB lecą w tym czasie jakieś śmieci które akurat trafiają w kody programowania modułow i wpisują im te śmieci. Z lenistwa nie chciało mi się, zresztą nie było to na pocżatku potrzebne, a teraz musze dodać kod CRC do ramki transmisji co powinno zabezpieczyć przed łykaniem przypadkowych danych.

Skomentuj

Czekamy na c.d. i gorąco kibicujemy :)

Skomentuj

Czaruję...
          X