Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer by piget11

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panel został dziś złożony, jutro trafi do obudowy

Skomentuj

No, no. Ale śrubę od trafa to nieźle dopaliłeś. Aż się blacha wgniotła

Skomentuj

Witam,

a jak ze stabilnoscią prądu spoczynkowego w tym H250 ? Pytam, ponieważ twórca tego układu pisze coś o tym aby nie przykręcać środkowej diody do radiatora gdyż grozi to przekompensowaniem. Trochę to dla mnie dziwne. Nie z punktu elektrycznego ale mechanicznego i termicznego. Napisz proszę jak to zrobiłeś u siebie. Pytam, ponieważ mam zamiar kupić PCB i złożyć ten układ.

Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
          a jak ze stabilnością prądu spoczynkowego w tym H250 ?
          Prąd spoczynkowy po tzw. rozgrzaniu wzmacniacza lekko spada, ale to nie jest nie wiadomo jak duża wartość. Najbardziej zaskoczyła mnie niedokładność multimetrów za 10zł, ponieważ wzmacniacz odpaliłem poza domem gdzie kupiłem sobie dla wszelkiego poratowania taki miernik i ustawiłem spadek na rezystorach 10mV, w domu po pomiarze za pomocą Fluke179 okazało się, że spadek wynosi 20mV

Pytam, ponieważ twórca tego układu pisze coś o tym aby nie przykręcać środkowej diody do radiatora gdyż grozi to przekompensowaniem. Trochę to dla mnie dziwne. Nie z punktu elektrycznego ale mechanicznego i termicznego. Napisz proszę jak to zrobiłeś u siebie.
          Zgodnie z zaleceniami nie przykręciłem tej diody, nawet przy dłuższym słuchaniu lub po obejrzeniu filmu akcji radiator jest zimny.

Pytam, ponieważ mam zamiar kupić PCB i złożyć ten układ.
          Ja kupiłem cały kit, różnica w cenie nie powinna być duża, a nie chciało mi się biegać do sklepu po wszystkie elementy. Do suba jak najbardziej układ się sprawdza, nie testowałem go z kolumną, ale pewnie równie dobrze by sobie poradził.

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
          No, no. Ale śrubę od trafa to nieźle dopaliłeś. Aż się blacha wgniotła
          Blacha nie jest specjalnie gruba więc się wgniotła

Skomentuj

Dzięki za info. U mnie sprawa wygląda inaczej bo w szufladzie mam 2 nie potrzebne sym-y, tak więc praktycznie wszystkie półprzewodniki mam. Dlatego mam zamiar kupić samą płytkę.

Pozdrawiam,
            Jacek Zieliński

Skomentuj

Zakończone fornirowanie :), lakier otrzyma na wiosnę ze względu warunków atmosferycznych. Na BR zostanie wykonana nakładka, tylko jeszcze nie mam pomysłu.

Skomentuj

Fajny subek i pewnie długo będziesz z niego zadowolony:) Moja tylko jedna rada ,bo nie widzę mocowania płytki wzmacniacza,jeśli jest to ok,a jak nie to koniecznie zrób. A tak nawiasem to ten br mi jakoś malutki się wydaje. Obyś nie miał świstów życzę:)

Skomentuj

Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz posta
                  Fajny subek i pewnie długo będziesz z niego zadowolony
                  Z pewnością :) do pełnego kina brakuje mi tylko głośnika centralnego. Fronty i sub w domu, a monitory w Rzeszowie na studiach, żeby mieć na czym słuchać :)

Moja tylko jedna rada ,bo nie widzę mocowania płytki wzmacniacza,jeśli jest to ok,a jak nie to koniecznie zrób.
                  Panel zamocowany jest w oddzielnej komorze za pomocą 12 wkrętów, więc trzyma się sztywno. Pokażę cały, jak już będzie nowa blacha i go przełożę.

A tak nawiasem to ten br mi jakoś malutki się wydaje. Obyś nie miał świstów życzę:)
                  BR ma średnicę 86mm, przy moim użytkowaniu świstów nie ma nawet w filmach przy dużej ilości niskich tonów. Przy większej mocy też nic nie świszczy, może jakby podkręcić na maksa to wtedy.

Skomentuj

Ty już skończyłeś fornirować a ja jeszcze daleko w polu:) Ale doszedł mi niespodziewanie jeszcze jeden projekt dzięki koledze lukiel84 więc się nie ma czekania:)
                    Powiem Ci że ten sub to niezła krowa jest hehe:)
                    Pozdr

Skomentuj

gg mi nie dziala jeszcze

panel z 3mm blachy ok 40zl bez malowania
                      odpisz czy nadal robic 2szt

(chyba ze zle trafilem z tematem?)

Skomentuj

Czaruję...
                      X