Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt Matezzzz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W niniejszym pośpię wyżej poleciłem autorowi pomiary w Zap-Audio. Za namową moich kolegów chciałem wysłać swoje kolumny na pomiary i ewentualne przeprojektowanie do Prudnika aby samemu sprawdzić jego usługi. W wolnej chwili postanowiłem trochę po-googlować i znalazłem wiele nawzajem wykluczających się informacji na ten temat. W tym także batalie portalu Diyakustyk przeciwko Zap-Audio. Idąc tym tropem znalazłem wpis jakiegoś zdenerwowanego klienta który szybko wylądował w koszu :). Luknijcie
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2496747.html
    Sam już nie wiem co mam o tym myśleć - chyba jak sam się nie przekonam to nigdy nie będę wiedział.

Co do twojej konstrukcji Matezzz to uważam że głośnik basowy nie może być do bulu subwooferowy jak np. podana przez Ciebie propozycja SW.STX.12.2.500.2x4.F.S.PP
    ktoś powyżej dobrze zauważył ze do napędzenia takiego "tłuczka" będziesz potrzebował aktywnego modułu sporej mocy. Musisz rozglądać się za bardziej cywilizowanych konstrukcjami mniejszej mocy jak np. 8 i 10" AWX (F.A.FC.X)

Skomentuj

Z tego co wiem, to kolega Matezzzz końcowo będzie robił 3-W na AWX z 8 calówką na dole, wg zwroty SoundWave.
      Więc w sumie naprostowaliśmy go na dobry zestaw głośników :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak bardzo konstrukcja na zdjęciu wpływa na jakość oraz czy warto ją zastosować?

Dodam że mam tyle sklejki 4mm że spokojnie mógłbym coś takiego zbudować

P.S Nowa frezarka dzisiaj przyszła 2550 W i dosłownie maszyna dla rzeźnika :P podsyłam fotki dla porównania

Skomentuj

Zamieszczone przez Matezzzz Zobacz posta
          Jak bardzo konstrukcja na zdjęciu wpływa na jakość oraz czy warto ją zastosować?
          tzw matrix (nazwa wlasna B&W)
          daje to duzo lepsze efekty niz sama gruba scianka zewnetrzna
          ale czy to uslyszysz? watpie
          predzej wyczujesz dlonia

proponuje to troche uproscic. scianka boczna 16-18mm + troche wzmocnien + maty bitumiczne i bedzie solidna obudowa

Zamieszczone przez Matezzzz Zobacz posta
          P.S Nowa frezarka dzisiaj przyszła 2550 W i dosłownie maszyna dla rzeźnika :P podsyłam fotki dla porównania
          widze tam jednego wielkiego bubla!

zobacz na otwor w stopie dla frezu. w er204 na styk miesci sie frez do fazowania lub do zaokraglen o R=11,1mm
          wiec powiedz mi jaki jest sens kupowania frezarki na 12mm trzpien skoro wcale nie wsadzisz tam wiekszego frezu ksztaltowego?

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
            http://diyaudio.pl/showthread.php/21...obic-zwrotnice posty wydzielone do tematu

Skomentuj

Paweł wczoraj dla próby frezowałem nową frezarką i i idealnie się mieści nie widzę problemu ??

Skomentuj

A kupiles duze ksztaltowe frezy 12mm? Bo jak uzywasz nadal 8mm to jaki jest sens uzywania takiego olbrzyma?

Skomentuj

mam chyba z 12 w komplecie duże małe

Skomentuj

http://alejka.pl/festool-frez-do-zap...12-492709.html a taki np ci wejdzie?

Skomentuj

Czaruję...
                    X