Witam . Jestem w trakcie budowy comba jak w tytule i w związku z tym mam kilka pytań dotyczących wielkości obudowy. W związku z tym , że nie znalazłem żadnych danych dotyczących zastosowanych w oryginale głośników na podstawie wielu przeczytanych na forum pozytywnych opinii mam zamiar zastosować głośniki i zwrotnicę jak w MX-140. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Starając się wykonać obudowę w wymiarach jak w oryginale Fendera pojemność skrzyni przeznaczonej do zamontowania głośników wyszła mi 30l. Według schematu elektroniki wynika ,że do jednego kanału przeznaczonego do gitary podłączony jest głośnik 8 calowy i gwizdek , a do drugiego kanału mikrofonowego tylko głośnik 8 calowy. (Ja mam zamiar zastosować w obydwu kanałach głośnik 8 cali + gwizdek) W tym momencie zastanawia mnie jedna rzecz. Czy mam skrzynię 30l podzielić na dwa oddzielne kanały (odejmując wielkość przegrody) po 14,5l czy zamontować wszystkie głośniki bez przegrody. Dodam , że podczas użytkowania comba może sie zdarzyć, że działał będzie tylko kanał gitarowy a czasami oba kanały razem ( z drugiego kanału podkład muzyczny). Dla zobrazowania mojego problemu dodaje zdjęcia oryginału i mojej obudowy.przód.jpg74_1462624642.jpgtył.jpg
Jeśli pojemność na kanał wychodzi 14,5l czy to nie jest za mało dla w/w głośników. Mam nadzieję ,że opisałem wszystko zrozumiale. Pozdrawiam melex
ps. oryginał wygląda na obudowę zamkniętą ja natomiast tak jak w MX-140 chcę zrobić BR.
Jeśli pojemność na kanał wychodzi 14,5l czy to nie jest za mało dla w/w głośników. Mam nadzieję ,że opisałem wszystko zrozumiale. Pozdrawiam melex
ps. oryginał wygląda na obudowę zamkniętą ja natomiast tak jak w MX-140 chcę zrobić BR.
Skomentuj