Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Anonimusowy samochód

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierwsze nocne odsłuchy
    http://www.youtube.com/watch?v=6_qUKP0lBPA

Skomentuj

Diody udające neon

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez anonimus Zobacz posta
        Co to za nutki w filmiku ?

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
          Nie na temat...

Co to za nutki w filmiku ?

Diana Krall - Temptation

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=WIbimJIEWFg
            Kilka utworów z innego gatunku sory za trzaski w nagraniu, samsung wogóle nie nagrywa niskiego basu i przy wiekszych nateżeniach słychac jakies trzaski.

Skomentuj

Musze jeszcze wymienic srubki bo te od drywall to tylko takie tymczasowe. Zauważył może ktoś zmianę brzmienia przy niskich temperaturach ostatnio przy -28 to byla tragedia niskie tony to jakby graly ale w samochodzie obok ,wokalami meskimi to nagle spiewali sami kastraci a sopran ktory u mnie był delikatnie wycofany zaczał górować nad całym pasmem. -10 jest juz prawię ok ,ale dopiero blisko zera gra tak jak powinno.

Skomentuj

Nie na temat...
                a gdzie ty takie temperatury znalazłeś tej zimy?

To normalne zachowanie materiałów z których sa wykonane głośniki
                Zmieniają sie wraz z temperatura otopczenia
                Np: guma gornego zawieszenia twardnieje
                Last edited by lklukasz; 12.01.2014, 10:27.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                  skoro acura, to pewnie w stanach

Skomentuj

Nie na temat...
                    aaaa.... to Krosno pod nowym yorkiem
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To jest Krosno kolo Anonimusowa ostatnio bylo tak zimno ze jeden z najwiekszych wodospadow tam zamarz. A zeby sie troche ujawnic to dodam ze major Anonimusowego miasta pali crack I ma zone z Polski.

Skomentuj

http://m.youtube.com/watch?v=zA-pvlInRLY
                        A miedzyczsie
                        Nigdy niekonczacy sie projekt bad ass pewne podobienstwa sa do mojego ,ale to zupelnie dwie inne szkoly dzwieku . Jesli znajdzie sie ktos zainteresowany moge zalozyc nowy watek z budowy.

Skomentuj

festyn z tymi ledami jak ch.... :p
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Mogłeś zacząć od dobrego wytłumienia, a przynajmniej ja się nie doczytałem żebyś coś w tym kierunku poprawiał.
                            To jest hameryka, tam musi być festyn... SWAG.

Skomentuj

Konstruktywny krytycyzm tylko za co skrytykowac tych co krytykują jak nic nierobią . Cholera ciagle praca i praca no i zapomniałem o wytumieniu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Cholera ciagle praca i praca i zapomniałem ze wytłumienie zrobione z 2 lata temu.
                              Teraz ja trochę po polsku pomarudzę nie po Ham-erykansku ,trochę olalem temat gdyż czasu ciągle mało niewszystko napisałem , samochod z ostatniego filmiku to zupełnie inny samochod no moze niebylo widac bo ciemno ale to volvo s 40 a nie acura postanowilem wrzucic bo troche sie nad nim namęczylem z kolegą z forum i może kogos zainteresuje ,ale widze ze niebyl to dobry pomysł. Diody diodami myślaŁem ze kogos bardziej zainteresuje audio a sprzet jest bardzo ciekawy, chocby sredniotonówki B&C ktore swoim układem magnetycznym zawstydzą niejeden subwoofer. Niemówiąc o efektywności rzędu 96.5 db ,a dzwięk wydobywający się z nich to poezja większość głośników przy nich to kastraty które niemają średnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez anonimus Zobacz posta
                                Konstruktywny krytycyzm tylko za co skrytykowac tych co krytykują jak nic nierobią . Cholera ciagle praca i praca no i zapomniałem o wytumieniu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Cholera ciagle praca i praca i zapomniałem ze wytłumienie zrobione z 2 lata temu.
                                Teraz ja trochę po polsku pomarudzę nie po Ham-erykansku ,trochę olalem temat gdyż czasu ciągle mało niewszystko napisałem , samochod z ostatniego filmiku to zupełnie inny samochod no moze niebylo widac bo ciemno ale to volvo s 40 a nie acura postanowilem wrzucic bo troche sie nad nim namęczylem z kolegą z forum i może kogos zainteresuje ,ale widze ze niebyl to dobry pomysł. Diody diodami myślaŁem ze kogos bardziej zainteresuje audio a sprzet jest bardzo ciekawy, chocby sredniotonówki B&C ktore swoim układem magnetycznym zawstydzą niejeden subwoofer. Niemówiąc o efektywności rzędu 96.5 db ,a dzwięk wydobywający się z nich to poezja większość głośników przy nich to kastraty które niemają średnicy.
                                Ja nie krytykowałem użytego sprzętu lecz samych ledów.
                                Dźwięk być może i jest jak to nazwałeś poezja, lecz ja nie umiem wywnioskować z jutuba.
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zrób porządek w kablach
                                  I przykrec wzmacniacze do mdf a nie bezpośrednio do fotela
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wszystko nice end clean. Kable też z rok temu wymienione.

Skomentuj

Kika słow odniośnie crossowerów : condensatory- mundorf , rezysory focal ,cewki powietrzne drut 1.5mm trzeci rząd na tweterze z pułapką rezonansową na fs glośnika , drugi rząd na midrange z wąskopasmową pułapką na pik. Pomiary robione na spectral analysis system - spectra Plus. System pomiarowy to mikrofon behringer ecm 8000 z plikiem kalibracyjnym i Shure sm 58 rowniez z plikem przedwzmacniacz mikrofonowy również behringer ,wszystko to spięte xlr-em <frequency axis 1/24 . Dla pana pteterycz proponuje nakręcić filmik telefonem samsunga na zewnątrz samochodu i zrobić bezpośrednie porównanie napewno bedzie zauważalna różnica w skali dzwięku. Charakterystyka przenoszenia zrobina na wysokości uszu kierowcy, trzeba pamiętać że to real time analyzer i mierzy także dzwięki odbite. Myślę , że jak na samoochód to bardzo dobry wynik .

Skomentuj

Czaruję...
                                      X