Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BG4, HD50 - Differential Diamond Amp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niebieski
    Mozna smialo dolozyc jedna parke tranzystorow wyjsciowych i zwiekszyc wartosc 22k rezystora miedzy ledami do np 47k i juz mozesz zasilic to ustrojstwo +-60V.

Kiedys w przyszlosci jak styknie mi czasu to postaram sie dokonczyc mysl techniczna z pierwszego postu to znaczy 4 wzmacniacze roznicowe, driver tam moglby pracowac w bardzo szerokim zakresie napiecia zasilajacego. Juz wiem jak sobie z klipem poradzic.

Narazie jednak mam juz prawie gotowy BG7 w kilku warjantach i jak poczekasz troche to wkleje schemacik. Jeszcze trwaja testu odsluchowe (w mono :P) i musze sie zdecydowac na ktoras wersje.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Szybciej tworzysz te wzmacniacze niż nadążam je lutować :P BG7 na 1 czy więcej par? Jeśli będzie oparty na standardowych elementach, może sobie polutuje Byle bym nie musiał niczego kupować :)

Skomentuj

Bedzie mozna zalozyc 1 lub wiecej. Bedzie zrobiony na bardzo standardowych elementach.
        Jak ci sie chce to mozesz sobie polutowac BG2 Mini+ --> jest prosty i jeszcze nikt z tego forum go nie polutowal, bardzo ciekawy jestem jak wypadnie w jakiejs konfrontacji.

Skomentuj

Ok, jak wrócę do domu przejrzę zapasy i może prasowankę wydrukuje. Może sobie zrobię po jednej końcówce z każdego rodzaju

Skomentuj

U mnie będzie konfrontacja BG2 mini plus v4 vs Uniamp 150 v2 póki co uni już gra, a na bg kompletują się części i prasowanka już wyszła z druku.

Skomentuj

Adzik
              To super ze znalazl sie ktos odwazny i przetestuje miniampa.

Skomentuj

Prasowankę mam, już miałem ciąć laminat, ale jednak... parę elementów mi brakuje no i czasu przede wszystkim! Zrobił mi się natłok zajęć na uczelni. Pewnie jakoś w drugim tygodniu kwietnia odpalę zarówno BG5v4 na 2 parach jak i Miniampa :)

Skomentuj

Witam,

dwie końcówki wydały już pierwsze dźwięki:

W obu mam ten sam problem. Nie udaje mi się uzyskać stabilnego napięcia stałego na wyjściu. Zmienia się ono w zakresie +- 20 mV. Czy przy zwarciu wejścia do masy powinno dać się ustabilizować je na niższym poziomie za pomocą potencjometru? Tak ma być? Nie da się ustawić sztywnej wartości?

Pozdrawiam,
                  Jacek Zieliński

Skomentuj

DC na wyjsciu sprawdzaj przy zwartym wejsciu, moze troche plywac wraz z temperatura. Zostaw na 10 min i ustaw, poczekaj chwilke i sprawdz. Jak nie bedzie wiecej niz 50mV to jest ok.
                    Nie ma tutaj kondensatora w NFB wiec troszke offset bedzie plywac ale to nie ma zadnego wplywu na wydobywajace sie z wzmacniacza dzwieki.

Skomentuj

Dźwięki są jak najbardziej OK. Dzięki.

Jacek Zieliński

Skomentuj

Czy przy zasilaniu -/+ 53V DC wejściowe mogą być j-fety sk170 czy już muszę wymienić na 2N?

Skomentuj

Z tego co Borys pisał wcześniej, na T1/T2 wejściowych jest 24V, pewnie ustalane przez zenerki D1/D2? :P

Skomentuj

Witam

Na schemacie BG 5 v4 brak wartości diod zenera D11 i D12 - jakie napięcie .
                            Potencjometry R24 i R25 co którym się ustawia i jaki bias ustawić.
                            Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Skomentuj

Na 99% D11 i D12 to 1N4148, symbol zenerki jest mylący w tym przypadku.
                              R24 ustawiasz offset na wyjściu, R25 ustawiasz bias. Myślę, że wystarczy ustawić 50 do 100 mA.
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

Zgadza się, to 1n4148.

Skomentuj

Pięknie dziękuje i pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                  X