Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdn 22-140-8-scx, gdm-14-150-8-scx, gdwk-10-200-8-pj

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdn 22-140-8-scx, gdm-14-150-8-scx, gdwk-10-200-8-pj

Po długotrwałym przeglądaniu forum zdecydowałem, że zbuduje kolumny Diy na wspomninych wczesniej przetwornikach STX-a. Cóż projekt utknął w martwym punkcie. Ktoś może spytać czemu ? Napisałem do kilku bardziej doświadczonych osób z forum którzy uświadomili mi ze do tej konstrukcji nie będę miał zwrotnicy, a to przez to że firma Stx wprowadziła jakieś zmiany w pretwornikach które chciałem użyć. Wykonałem juz obudowe jednak bez frontu(szczęście w nieszczsciu).

Teraz zwracam sie z prośbą do forumowiczów. Czy nie miałby ktos dostepnej starszej wersji tych głośników? Lub jeszcze lepiej czy nie otarł sie ktoś o projekt zwrotnicy pod nowe przetworniki ?

Ja na Twoim miejscu napisałbym do STX-a. Poprosił o projekt zwrotnicy do fx-200 albo jej kupno ale z AWX-em na górze. Dokupił nowe kopułki i cieszył się o niebo lepszą górą.

Skomentuj

Ja przerabiałem zwrotnice pod nowe głośniki. Wyszło mi coś takiego:

Schemat:
      symulacja_6_schemat.jpg

Symulacja:
      symulacja_6.jpg

Pomiar:
      pomiar_6_010613.jpg

Mam inne rozmieszczenie głośników niż w oryginalnej FX-200:

Nie wiem na ile to dobrze zrobiłem, ale podoba mi się jak głośniki grają.

Skomentuj

Zwrotnice do fx 200 to koszt rzedu 200/220 zl za sztuke... to przekracza moj budżet bo za same zwrotki dam 450 zl + glosniki...
        Ja takze myslalem o fx 200 jednak to za duzo kasy

3 drogi na stx idzie wykonac w granicach 700zl za wszytko dlatego podjalem sie wlasnie tego projektu no ale wyszlo co wyszlo.

Moze poprostu wyrzucic te obudowy co zrobilem na smietnik albo przerobic je na jakies monitory +sub ?

Skomentuj

Czaruję...
        X