Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mini maxi 2.1 do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak, membrana w stronę podłogi. Wypróbowałem już kilka różnych obciążników i prawie na pewno zostaję w okolicy 35g (dokładnie to wyszło 33.5g). 20-25g za mało, 40-45g za dużo, to wybrałem coś pomiędzy nimi.

Muszę się w końcu zebrać w sobie i skończyć modyfikację panelu - na razie dysponuje oszałamiającą mocą ~30W / 8om :)

Skomentuj

Moim zdaniem może obwisnąć po jakimś czasie, nie widziałem żeby gdzieś była montowana w ten sposób.

Skomentuj

A czemu rezygnujesz z Founteków?

Skomentuj

Powód jeden - od początku chciałem 4" (większa efektywność, zniesie więcej watów - rzadko, ale czasem lubię głośniej posłuchać), ale po sprawdzeniu paru modeli nie podobała mi się mała ilość wysokich tonów.
          Miałem w końcu okazję posłuchać tych lepszych TangBandów i są wysokie tony, całkiem niezłe.
          Obudowy do 4" jeszcze mi się zmieszczą na biurku, więc wróciłem do pierwotnego pomysłu.

Jakbym nie miał podobnego zestawu przy drugim kompie to bym sobie zostawił te Founteki. Ale jak mają leżeć i czekać na lepsze czasy to wolę sprzedać - niech ktoś inny skorzysta...

Skomentuj

Duży i mały brat :)

Słucham i jest nieźle - głośnik na pewno zniesie więcej, ma większą efektywność. Nawet ładnie wygląda ta membrana.
            Góra pasma w porządku. Za krótko słucham, żeby móc coś więcej napisać.
            (filtr to znów tylko RLC, tym razem 5kHz i okolice)

Kolumienki z wyposażeniem będą ważyć ~3.6kg/szt., całkiem sporo...

Last edited by rzymo; 13.02.2014, 17:13.

Skomentuj

I który przyjemniej, którzy szczegółowiej a który natarczliwie gra?

Skomentuj

Bo ja wiem... :) Nie lubię opisywać dźwięku, bo to bardzo subiektywne.

Przyjemniej - TangBand, jakoś tak bardziej łagodnie, ciepło.
                Szczegółowiej - chyba Fountek, chociaż może to dzięki mojemu przywyczajeniu do alu membran.
                Natarczywie - w moim pojęciu tego słowa żaden nie jest natarczywy.

---------- Post dodany 15.02.2014 o 09:43 ---------- Poprzedni post 14.02.2014 o 20:25 ----------

Mi się podoba :) jeszcze bez nóżek, terminali, panelu suba, maskownicy na membranę - ale już widać, jak całość będzie się prezentować.

Skomentuj

Daj lepiej zarówno głośnik jak i BR w pionie.

Skomentuj

I tak będzie - 7" na jednej bocznej ścianie, 8" na drugiej, panel na trzeciej.

Skomentuj

Zamieszczone przez rzymo Zobacz posta
                      Szczegółowiej - chyba Fountek
                      ma to sens bo jego membrana jest aluminiowa :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X