Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Discovery 18W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czemu nie zbudowałeś wersji V2,skoro chciałeś mieć głośniki w osi i na prostej ściance?
    http://www.troelsgravesen.dk/Discove...crossovers.htm

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Czytając projekt Troelsa jestem w stanie stwierdzić czy to dobry projekt. Wszystko jest tam zaprojektowane z glowa i sensem.
      Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Czytając projekt Troelsa jestem w stanie stwierdzić czy to dobry projekt. Wszystko jest tam zaprojektowane z glowa i sensem.
      Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Technicznie tak .
      wszystko sie zgadza
      tylko nadal siedzimy przed kompem i nie sluchalismy
      wiec...
      Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      "gra jak stare radio "
      wiec mozna jakies wstepne wnioski wysnuc ale powstrzymal bym sie od ostatecznych opinii
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        wszystko sie zgadza
        tylko nadal siedzimy przed kompem i nie sluchalismy
        wiec...
        I co by z tego mialo wyniknac? Zmieni sie projekt czy cos? Mi sie spodoba, Tobie sie nie spodoba, a Ravenowi pol na pol. I jaki z tego wniosek? Kijowy projekt? Nie, projekt dobry, tylko rozne gusta.

Skomentuj

wszystko sie zgadza
          dlatego jestem troche daleki od ocen czy dobry czy nie (technicznie tak)
          ja znajac swoje upodobania do "ulozenia charatkerystyki" pewnie bylbym niezadowolony
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na początku miało być surowo, jak w oryginale. Później, po zamówieniu zwrotnic i pozostałych elementów, dostałem deski dębowe i ruszyła wyobraźnia.
            To co było w projekcie stanowiło punkt wyjścia i po sklejeniu konstrukcji ze sklejki ruszyłem z resztą. Nieświadomie zignorowałem część projektu.
            Nie mam pojęcia, jak to będzie grało i czy mnie zadowoli. Będę szukał .
            Na ten moment wyrównuję front i oddaję kolumny do pomiarów celem przerobienia zwrotnicy.
            Dam znać, gdy prace ruszą.

Skomentuj

Myślę, że warto zastanowić się nad zrobieniem jednej testowej budki dokładnie wg projektu. Koszt materiału w Ciastoramie lub Liroju to pewnie ~50 zł - czyli mniejszy i mniej zachodu niż przeróbka tego co masz teraz, pomiary, przesyłki... i ryzyko ewentualnego dalszego niezadowolenia z projektu.

Skomentuj

Tak... Szczegolnie, ze masz tu wszystko podane i poza nowa, tania buda nie musisz wiele zrobic
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dobra, pomysł podoba mi się. Tylko czy buda może być z MDF-u?
                  Mam tego trochę i koszta poszłyby na nowe skrzynki.

Skomentuj

Spokojnie mozesz robic z mdf :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                    X