Klawiszowanie jest wielkim problemem ale mam na to swój sposób czyli, nawiercam przez długość ścianki kolumny otwory fi8 i kołkuję je wałkami fi8 po trzy otwory na stronę. Metoda wiercenia jest dosyć prosta ale trzeba mieć tokarkę, w miejsce konika mam uchwyt na kolumnę przesuwany w dwóch osiach na boki góra dół, w uchwyt tokarski wkładam pręt fi6 z przyspawanym wiertłem fi8 aby wystawał tylko 10cm małymi obrotami wwiercam się, po wykonaniu wstępnego otworu wyciągam o kolejne 10cm wiertło z prętem i tak aż na wylot. Następnie sporo kleju i wałek. Od środka po długości są miejsca na ćwierćwałki więc je wklejam, na ścianki nakładam pistoletem szpachlę z włóknem te metody sprawdzają się w stu procentach.
Co do aluminium to zostanę przy tym materiale ponieważ mogę w własnym warsztacie je obrobić a ze stalą już nie dam rady. Co do polerowania to również mam na to patent który sprawdza mi się od kilku lat po polerowaniu nakładam kilka warstw lakieru bezbarwnego nitro bardzo cienko. Taki efekt właśnie uzyskuję ten element był polerowany kilka lat temu.
[/IMG]
Co do aluminium to zostanę przy tym materiale ponieważ mogę w własnym warsztacie je obrobić a ze stalą już nie dam rady. Co do polerowania to również mam na to patent który sprawdza mi się od kilku lat po polerowaniu nakładam kilka warstw lakieru bezbarwnego nitro bardzo cienko. Taki efekt właśnie uzyskuję ten element był polerowany kilka lat temu.

Skomentuj