Czy te 220pF są obowiązkowe ? Ja gram bez tych kondów na iAmp3 i mam wrażenie że jest OK.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz postaCzy te 220pF są obowiązkowe ? Ja gram bez tych kondów na iAmp3 i mam wrażenie że jest OK.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz postaCzy te 220pF są obowiązkowe ? Ja gram bez tych kondów na iAmp3 i mam wrażenie że jest OK.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Czekam na trafka do żarzenia i płytkę alu, na której wszystko odpale. Było dolutowanie braków i mycie płytek.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJa miałem mniej szczęścia na OPS 3 :/
Last edited by Adam_85; 03.07.2018, 22:43.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJa miałem mniej szczęścia na OPS 3 :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz postaKondy 330pF zalutowane. Zmian w dźwięku nie zauważyłem.... czyli jest OK. Można spokojnie grać :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaJaki prąd spoczynkowy ustawić dla ops5 na mosfetach? uruchomienie identyczne jest jak dla ops3?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaUruchomienie wszystkich i-ampow wygląda tak samo. Na mosfetach powinieneś ustawić około 70mV na parę. Wiec pytanie jaki masz transformator i radiatory?
Skomentuj
-
OPS-y żyją było jeden problem z nimi ale się udało. Odnośnie ustawiania 0.8V na rezystorach robiłem jak w opisie ale wartość wahała się w okolicy 0.6V chyba że to przez żarówkę wpięta w pierwotna stronę trafa. Wsadziłem bezpieczniki i ustawiłem 25mV na parę mosfetów jutro zabieram się za ips.
Skomentuj
-
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem nowy na forum i jeszcze nie wiem dokładnie, jak się poruszać. Chciałem założyć nowy temat, ale nie widzę takiego przycisku. W związku z powyższym chciałem tu zapytać forumowiczów. Chciałbym zmontować i popróbować jakąś najsłabszą wersję
OPSA (max dwie pary na tranzystorach toshiba). Mam stosunkowo małe pomieszczenie i nie ma sensu budowy większego. Chciałem zapytać, czy może ktoś posiada płytkę fabryczną takiego opsa i ipsa (na tranzystorach i lampce). Chętnie bym zakupił, ponieważ nie mam zbytnio czasu skrobać pcb, a fabryka, to fabryka. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Skomentuj
-
Pisz do Borysa, pewnie jakieś płytki ma na stanie.
Najmniejsze to Iamp100 albo 100M - stereo z kompletem zasilaczy i zabezpieczeń na 1 pcb, na 1 parze na kanał. http://iamp.diyaudio.pl/?ops
IPSy - większość osób chyba ma po kilka zmontowanych w szufladzie, możesz od kogoś odkupić gotowca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marcin V Zobacz postaPolecam i-amp100 (ewentualnie 100m) fajnie to gra, zwłaszcza na basie.
Co jakiś czas na giełdzie ktoś sprzedaje jakieś ips, to pewnie coś zdobędziesz.
W IPS lampowy pchał bym się na końcu, bo jest najdroższy w wykonaniu, a znowu tak niewiadomo jak wspaniale nie gra według mnie.
Skomentuj
Skomentuj