Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaNo connect
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
Zamieszczone przez stinger Zobacz postaGdzie znajdę BOM do VSHA ECC82? Na PCB nie ma oznaczeń wartości, na schemacie tez.
Skomentuj
-
Hej, w BOM do IPS z ECC88 jest sposób regulacji napięcia katodowego - ma wynosić 0,5 - 1V. U mnie daje się ustawić w zakresie 1,3 - 2,6V. Mierze miedzy GND a 8-mą nóżką lampy - poprawnie mierzę?
Jak ustawic POT 2? Ma wyrownac napiecia na obydwu połówkach lampy?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Skomentuj
-
W zawiązku z nie załączaniem głośników rozmontowałem wszystkie połączenia i od nowa zmontowałem. Przy okazji zamiast IPS podłączyłem rezystory. W takiej konfiguracji odpalał się bez problemu. Natomiast po wstawieniu wejściówek nadal jest to samo. Przy okazji zobaczyłem że w jednym kanale bias jest na poziomie 0,07mV a w drugim 35mV Czyli coś jest w tym jednym kanale nie tak. Czyżby jedna wejściówka dupy dawała?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez shady Zobacz postaW zawiązku z nie załączaniem głośników rozmontowałem wszystkie połączenia i od nowa zmontowałem. Przy okazji zamiast IPS podłączyłem rezystory. W takiej konfiguracji odpalał się bez problemu. Natomiast po wstawieniu wejściówek nadal jest to samo. Przy okazji zobaczyłem że w jednym kanale bias jest na poziomie 0,07mV a w drugim 35mV Czyli coś jest w tym jednym kanale nie tak. Czyżby jedna wejściówka dupy dawała?
Możesz też zamienić wejściówki kanałami jak masz wątpliwości czy to na pewno wejściówka.
Skomentuj
-
Rozumiem, że bez podłączonego IPSa napięcie na rezystorach emiterowych będzie równe zeru.
Po zapięciu rezystorów zamiast IPS jest Ok
Pomierzyłem napięcia na złączu IPS na obu kanałach i jest coś nie tak. Obie wejściówki zapięte.
idąc od lewej:
Kanał lewy
47.6, 47.6, 1.8, 1.8, -0.02, -0.02, -1.89, -1.8, -47, -47
Kanał prawy
48.24, 48.13, -45.45, -45.40, -46, -46, -48, -48, -48, -48.3
Gdy w prawym kanale zamiast wejściówki wsadziłem rezystory to wzmacniacz prawidłowo się uruchomił więc wnioskuję że wartości w lewym są prawidłowe.Last edited by shady; 12.01.2020, 18:37.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez shady Zobacz postaRozumiem, że bez podłączonego IPSa napięcie na rezystorach emiterowych będzie równe zeru.
Po zapięciu rezystorów zamiast IPS jest Ok
Pomierzyłem napięcia na złączu IPS na obu kanałach i jest coś nie tak. Obie wejściówki zapięte.
idąc od lewej:
Kanał lewy
47.6, 47.6, 1.8, 1.8, -0.02, -0.02, -1.89, -1.8, -47, -47
Kanał prawy
48.24, 48.13, -45.45, -45.40, -46, -46, -48, -48, -48, -48.3
Gdy w prawym kanale zamiast wejściówki wsadziłem rezystory to wzmacniacz prawidłowo się uruchomił więc wnioskuję że wartości w lewym są prawidłowe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez shady Zobacz postano tak są wspólne widać to nawet na schemacie. Wtedy jak mierzyłem jeszcze o tym nie wiedziałem
Odnośnie biasu, jeżeli zamiast IPS dam rezy - da się wtedy go ustawić??
Skomentuj
Skomentuj