Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio najnardziej leniwego czlowieka na ziemi.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car audio najnardziej leniwego czlowieka na ziemi.

To juz chyba z 5 lat jak robie moje car audio, zalozylem temat zeby miec jakas motywacje do skaczenia tego projektu i moze ktos pomoze mi rozwiazac kilka doprawadzajacych mnie do frustracji problemów.To co zrobilem:
    Przeciagnelem przewod z akumulatora do bagaznika .
    W bagazniku mam sajgon ale o dziwo wszystko dziala .
    Zamontowalem double din radio.
    Podlaczylem eqs i wzmacniacze.
    Zrobilem obudowe do suba
    Jestem w trakcie doboru glosnikow i robienia zwrotnic.

e tam - co to jest 5 lat

Skomentuj

Skomentuj

lepiej tak niz przepic czy przepalic te pieniadze

- - - - - aktualizacja - - - - -

jakie plany na przod?

Skomentuj

Najtrudniejsze to zrobic panele drzwiowe.
          W drzwi chce wlozyc B&C 8 inch woofer, B&C midrage, sopran to jescze jestem w trakcie poszukiwan ale sklaniam sie ku B&C bulet tweater chcialbym zeby zagralo troche glosniej niz mialem dotychczas.Przez jakis czas jezdzilem na tn 51 i midbase utopia line ale chcialem cos zmienic to wsadzilem aluminoowo- magnezowe monitor audio i bylem bardzo zadowolony, w srodku gralo pieknie ale chcialbym miec cos jak pojade na biwak zeby tez zagralo przy otwartych drzwiach.
          Teraz takie pytanie bo wiem jak graja b&C i jakos sie nieobawiam ze cos bedzie nietak jak je wsadze w drzwi tylko czy ten bullet tweater sprawdzi sie takze przy zamknietych drzwiach. Moze lepiej jakas wysokoefektywna kopulke zamiast niego ?
          Mam jeszcze taki problem z wsteczna kamera bo uzywam do niej orginalnego ekranu tylko jak odepne baterie to chce zeby wpisac pin. Jest dotykowy ekran ale jak wywalilem oryginalna jednostke centralna to on niedziala . Mozna to jakos obejsc? Albo oryginalna kamere podpiac pod aftermarket radio?
          Last edited by zbyszekh; 17.09.2017, 18:27.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            lepiej tak niz przepic czy przepalic te pieniadze
            Co Ty wiesz o imprezowaniu..

Skomentuj

Nie na temat...
              a co to ma wspolnego z tematem?

Skomentuj

To moze zeby rozladowac te sprzeczki o imprezowaniu powiem jak nalogowy audiocholik kupuje glosniki , ostatnio pomyslalem sobie ze moze miedzy meczarniami z moim audio w samoochodzie zrobie maly upgrade u zony bo w civicu to az krew z uszu leci jak sie wlacza radio. Mysle sobie pojade na zlom i wymontuje jakies tweatery z jakiegos premium samochodu i bedzie git. Jak sie rozpedzilem to skaczylo sie na dwoch reklamowkach gkosnikow. Dobrze ze to prawie jaj za darmo.

Skomentuj

Widzę ciekawe znaleziska. Trzeba dobry złom, żeby nie kasowali za byle pierdółkę kupy kasy.

Skomentuj

Jak jest to złom to nie kasuja. Na szrocie cenią wszystko. Na złomie to się liczy jako odpad plastikowy.

Skomentuj

To byl U-pull sam sobie musisz wyciagnac nie obchodzilo ich z jakiego samochodu byl glosnik sztuka to sztuka. Mega sa te 40 mm kopulki sredniotonowe z bmw serii 7 tylko fziwne ze wszystkie 8 ohm zreszta basowe z volvo tez 8 ohm . Najbardziej to mnie zdziwilo ze w infinity g37 s bose wsadzil 10 inch woofery w drzwi.
                      Last edited by zbyszekh; 21.09.2017, 15:35.

Skomentuj

Dawno temu jak bylem pod wrazeniem po posluchaniu czerwnego BMW Earl Zausmer'a, tego pierwszego, wsadzilem Vify D25AG35 (te z komora za magnesem) przyciete na 3-3,5kHz, jakies tam 6" midbassy, jakis tani 10" Pioneer w Prelude gosciowi. Najlepiej wyszly z tego wysokotonowe Vify. Pozniej mialem 5nv4211db i wysokotonowe TC90TDX przez krotka chwile - najlepszy zdwiek jaki mialem. Teraz wsadze w rzecha tweetery od Marka Kravczenki - zaczne ok 2,5kHz, byle cos tam gralo, nic powaznego.

Skomentuj

Przy okazji prosba, Zbyszek moglbys pomierzyc te glosniki (przynajmniej T/S) z U-pull i dac do wygladu na forum. Jestem ciekaw co to za cuda techniki wsadzaja firmy w drogie samochody.

Skomentuj

Te filipy z Jaguara są przyzwoite.

Paweł L ciekawe te focale ale żeby w samochodzie ich użyć?

Skomentuj

Philipsy przetestowalem rzeczywiscie przyzwoite bardzo dobre sa tez tweatery z volvo firmy haes . Glosniki pomierze jak jak ogarne samochod. Pomalu do przodu.

Skomentuj

widze ze nie jeden wozi te tang-bandy w aucie

Skomentuj

Maly test subow. Dla mnie zwyciezca jest 10w6 .Super maly subik bierzesz pod pache i idziesz a i wycieraczka potrafi zatrześć.

Skomentuj

w3, w6 i w7?

Skomentuj

Tak dwa w3 w zamknietej, 10 w6 w hight output, 10 w7 w HO .12 w 7 w HO i dwa 12 w7 w bass reflex o wymiarach jak rekomenduje Jl tylko strojenie na 30 hz. Dopiero teraz po besposrednim porownaniu widze jak wielkie znaczenie ma strojenie i objetosc skrzyni. Skrzynie zrobilismy z ruskiego Plywoodu ale przy symulacjach w winisd wkradl sie maly blad i poczatkowo strojenie wyszlo nam na 26hz (jesli ktos lubi jak mu sie caly dach wygina to polecam ale bass jest za wolny do szybszych rytmow) skrocilismy port wyszlo nam 30 i sub zaczal grac. Przejscie z jx na slasha tez duzo dalo niby te same watty ale dynamika basu zupelnie inna.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X