Potrzeba zbudowania małych podstawkowych kolumn wynikła w trakcie urządzania w domu salonu z przeznaczeniem do słuchania muzyki i oglądania filmów.
Fronty będą zrobione (aktualnie już działają ale w tymczasowych obudowach) na podstawie projektu Pawła i Piotra:
Full Satori 3-way: WO24P-8, MR16P-4, TW29RN - projekt by Piotr F. & pawel_luk1
System kina domowego wymaga jednak minimum 5-ciu, a najlepiej 7-miu kolumn. A więc brakło reszty….
Pomocną dłoń wyciągnął do mnie pawel_luk1 proponując pomoc w zbudowaniu podstawkowych kolumn satelitarnych o naturalnym, wysokiej klasy brzmieniu.
Wybór padł na głośniki SB Acoustics SATORI TW29RN-B i SATORI MW13P-8.
Paweł zainspirowany kolumnami Xavian Bon Bonus stworzył projekt :

Aktualnie skrzynki są w trakcie budowy i na bieżąco będę wrzucał ich widoki.
Nadmienię, że trochę odbiegłem od projektu Pawła, po pierwsze zastosowaniem zamiast MDF, litego dębu 15mm grubości. Ściankę frontową pogrubiłem jeszcze od wewnątrz MDF-em 10mm co dało razem front 25mm.
A oto pierwsze efekty budowy

i dalej z zaokrąglonymi kantami - to jest kolejna moja modyfikacja do projektu Pawła i mam nadzieję, że nie ma mi za złe…
Fronty będą zrobione (aktualnie już działają ale w tymczasowych obudowach) na podstawie projektu Pawła i Piotra:
Full Satori 3-way: WO24P-8, MR16P-4, TW29RN - projekt by Piotr F. & pawel_luk1
System kina domowego wymaga jednak minimum 5-ciu, a najlepiej 7-miu kolumn. A więc brakło reszty….
Pomocną dłoń wyciągnął do mnie pawel_luk1 proponując pomoc w zbudowaniu podstawkowych kolumn satelitarnych o naturalnym, wysokiej klasy brzmieniu.
Wybór padł na głośniki SB Acoustics SATORI TW29RN-B i SATORI MW13P-8.
Paweł zainspirowany kolumnami Xavian Bon Bonus stworzył projekt :

Aktualnie skrzynki są w trakcie budowy i na bieżąco będę wrzucał ich widoki.
Nadmienię, że trochę odbiegłem od projektu Pawła, po pierwsze zastosowaniem zamiast MDF, litego dębu 15mm grubości. Ściankę frontową pogrubiłem jeszcze od wewnątrz MDF-em 10mm co dało razem front 25mm.
A oto pierwsze efekty budowy

i dalej z zaokrąglonymi kantami - to jest kolejna moja modyfikacja do projektu Pawła i mam nadzieję, że nie ma mi za złe…

Skomentuj