Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3D Dayton RS225 Fountek FW146 SB29 RDC lub D2608

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3D Dayton RS225 Fountek FW146 SB29 RDC lub D2608

Głośniki jak wyżej - Dayton RS 225-8 czarne aluminium, ogólnie znany FW146 - czytałem wiele dobrych opinii o tym głośniku więc chciałem go do zestawu.
    SB 29 RDC 004 - głośnik który leżał w szafie z poprzedniego zestawu.
    Obudowa - po dłuższych symulacjach doszedłem do wniosku że 39 litrów będzie OK.
    Wykonanie - MDF 18mm oklejony 3 mm płytą HDF. Do tego niezbyt szczęśliwie wpadłem na pomysł oklejenia fornirem brzoza.
    Chciałem uzyskać biały kolor , więc konieczne okazało się bejcowanie białą bejcą .
    Pomimo oklejenia HDF-em fornir klei się tragicznie ( klejenie z użyciem gorącego żelazka) - powstawały bąble .
    Teraz myślę że to wina forniru.
    Obecnie pierwsza kolumienka już jest złożona. Położenie głośników asymetryczne ( mam nadzieję na mniejszy wpływ dyfrakcji na wynik końcowy)

Fronty zrobione przez Zolf Design doklejone Pattexem .
    Można powiedzieć, że to już było. Podobny zestaw już jest zrobiony przez Ravena.
    Jestem ciekaw czy zwrotka będzie podobna do 3D Ravena
    Last edited by wiesiek9990; 10.11.2018, 23:10.

Gramy z RS28AS :). Trzeba przyznać, że jak na metal to gra jak miękkomembranowiec.

Filtracja ( w "górnym" zakresie) na średniotonowym i wysokotonowym zbliżone do LR 4 akustycznie przy podziale około 2.1 kHz.

Last edited by wiesiek9990; 31.01.2019, 16:39.

Skomentuj

Czaruję...
    X