Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Scan/Seas - Obudowa stratna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez chebum Zobacz posta
    Dostałem obudowy.
    To stojak, czy statyw a nie obudowa Fajny pomysł.
    Ciekaw jestem jak uda ci się ogarnąć tę beymę bez żadnej deski. Masz jeszcze coś do kompletu co będzie grało basem? Czy robisz jakąś silną korekcję, czy jak?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
      Masz jeszcze coś do kompletu co będzie grało basem? Czy robisz jakąś silną korekcję, czy jak?
      Mam oczywiście. Suby na Peerless 830452 w zamkniętych obudowach 30l. Grają wystarczająco szybko, nadążają za Beymami. Suby grają wyraźnie ciszej niż beyma. Wyrównuję do 30Hz i trzeba dać 10dB korekcji w porównaniu do beymy.
      Zauważyłem, że bas jest lepszy gdy suby grają w trybie mono. I nawet jeszcze lepiej gdy jeden ma odwróconą fazę. Pasmo przenoszenia jest najbardziej równe w tym przypadku ale trzeba dać jeszcze 4dB korekcji. Zamierzam zrobić 3sub żeby stało głośniej.

Skomentuj

Tutaj mam kilka nagrań z różnymi wzmacniaczami:

https://yadi.sk/d/L7IwvdNOQpLK3w

3 piosenki: Metallica - St Anger, Yucca - Aranjuez i First To Eleven - Attention
        5 wariantów wzmocnienia:
        Denon X3500W na wszystkie kanały
        Denon X3500W na bas i mid + Carver TFM na tuby, pasywny filtr na tuby (mocno szumi)
        Pioneer SC-LX57 na wszystkie kanały, pasywny filtr na tuby (mocno szumi)
        Pioneer SC-LX57 na bas i mid + Carver TFM na tuby, pasywny filtr na tuby (mocno szumi)
        Arcam AVR 400

Nagrałem przez Tascam DR-05

Oprócz Pioneer i Carver wymagają L-pada bo szum przez tuby nie przetrwania. Denon po względem szumu jest idealny: z 3 metrów cisza. Szum od Arcam słychać z 3 metrów ale szum jest cichszy i przyjemniejszy od Pioneer i Carvera.

Skomentuj

Czaruję...
        X