Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowe 3 way na40stkę - 2x TIW 8" SS 18M Peerles korund 25mm
Collapse
X
-
Dół i góra na razie złożona, jeszcze mi środek został. Może w tym, może w przyszłym tygodniu. Urlop mi przeszkodził, nie miałem czasu bo to najpierw przed urlopem trzeba się obrobić, później po urlopie..
Ojej, jak ja nie umiem opisywać.
Jest bardzo spokojna i poukładana. Ale detali nie brakuje. Stereofonia fajnie wypada. 1:1 porównywałem z HDS speakerem i zostały korundy. Oba są dobre, ale HDS ostrzejszy. Na HDSie wyraźniej słychać przeszkadzajki, miotełki itp, w korundzie nieco tego się trzeba dosłuchiwać - to jest lekki minus. Ale na dłuższą metę lepiej mi podszedł. IMO wszystko co dzieje sie do tych 10k IMO gładsze i spokojniejsze - wg mnie lepsze na korundzie, powyżej hmmm. słychać różnice charakteru.
Patrząc po budowie podejrzewam że mocowo korund wytrzyma więcej. Z takim podziałem jak u mnie na wykresach widać gra bez żadnych niepokojących naleciałości, wokale są czyste.
Tej 32-ki aż tak dobrze nie pamiętam, mam takie przebłyski pamięci że nieco bardziej "chropowata" była. Ale to większa kopułka i zupełnie inne zastosowanie, filtracja więc ciężko sie jakkolwiek odnieść. Trzeba byłoby podłączyć obie i porównać 1:1
W każdym razie kupiłbym je jeszcze raz.
Skomentuj
-
Ciekaw jest jak ten mniejszy korund wypada w porównaniu z SB26ADC/CDC w głośnikach dwudrożnych, jako że są porównywalne w cenie. Tylko DA25TX ma dużo większą średnice i trochę mi się nie mieści mimo że przednia płytę mam odkręcaną i dzieloną na dwie sekcje, i w gruncie rzeczy mógłbym front zrobić na nowo.
Skomentuj
Skomentuj