Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Siesta Front + Seas 27TBC/G

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

piotr f. Serdeczne dzięki. Oglądalem głośnik wieczorem. Faktyczne w świetle dziennym widać oznaczenia jak byk. Jeszcze raz dzięki

Skomentuj

Modyfikacja gra już miesiąc więc mogę coś powiedzieć o brzmieniu. Na pewno góra jest bardziej dźwięczna. Spadł "kocyk" z głośników. Zrobiło się też szerzej. Niemniej jednak nie zginęły podbarwienia sybilantów a na to szczerze mówiąc liczyłem. Może to kwestia wysokiej średnicy? Nie mam takiej wiedzy, żeby eksperymentować ze zwrotnicą. Generalnie jest wyraźnie lepiej ale nie idealnie. Podziękowania dla autora za udostępnienie.

Skomentuj

Modyfikacja ma już kilka lat, gdy je modyfikowałem byłem w zupełnie innym miejscu jeśli chodzi o pomiary i filtrowanie i wiedzę w tej materii.
        Czy dziś podszedłbym do tego inaczej? Zapewne tak i obejmowałoby to na pewno zmianę całej filtracji zestawów ale tamta modyfikacja chyba była na tyle w porządku, że najlepszym dowodem jest to, że Siesty kupił ode mnie kolega, który nie ma zamiaru ich póki co się pozbywać a trochę sprzętu u siebie przerzucił i przerzuca nadal.
        Poprawa brzmienia wtedy była kolosalna aczkolwiek Tonsilowskie midwoofery na włóknie szklanym mają swoje specyficzne brzmienie, które czasami może wydawać się zbyt ostre i agresywne a jest to spowodowane pewnymi mankamentami jakości podzespołów (sztywniejący zawias górny i rosnący FS, sztywniejący resor dolny) co sprawia, że równowaga tonalna kolumn głównie w dolnym zakresie jest zachwiana.

Skomentuj

Dlatego muszą wytrzymać do czasu zbudowania Zephyrów. Taki jest plan

Skomentuj

Czaruję...
          X