Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówki mocy BG1 i preamp Gavron04

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja bym był zdecydowanie za samą końcówką mocy. Ludzie często mają już gotowe, sprawdzone zabezpieczenia a jak nie to zawsze można coś złożyć.

Co do gniazd to używam tylko takich, dużo przy nich manipuluje i nigdy nie było problemu.

Skomentuj

Tak więc dziś uruchomiłem swoje nowsze bg1 na bardzo przywoitych elementach i gra to świetnie. Tak samo świetnie jak wersja poprzednia
      Nie słyszę różnicy, może delikatnie przy cichym słuchaniu dźwięk jest jakby bardziej donośny. Jednak nie wiem czy to tylko takie odczucie czy rzeczwysista zmiana. Muszę posłuchać dłużej. Jednak w zasadzie jakby się zastanowić, to poprzednia wersja była niewiele gorsza. Gorsze tylko kondensatory elektrolityczne (choć niezupełnie takie najgorsze).
      Teraz może by tak złożyć całkiem budżetowa wersję...

Skomentuj

Wrzuć fotki :)
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie ma co wrzucać. Jeden wielki pierdzielnik z kablami. Będę się małymi krokami brał za obudowę, jak się uda ogarnąć to oczywiście będzie fotka.
          Jeżeli chodzi o same końcówki to moje ostatnie zdjęcie jest fotką jednej z końcówek, druga wygląda identycznie

Skomentuj

Widzę, że się zawiązuje grupa pod coś nowego to i ja się podepnę i podrzucę jakiś pomysł. A może by tak płytkę zaprojektować podobnie jak borys SPK Teraminal -z opcją podzielenia?
            Wtedy na lewo most, na prawo most, a środkiem Wisłą płynie (tudzież lewo/prawo końcówki mocy, a środkiem PSU i zabezpieczenia). Płytka pewnie wyszął by droższa, ale ... coś za coś.

Swoją drogą - topologia BG1 to jest jawna? Jak w nim jest stopień wejściowy realizowany (jakieś porównanie do IPSów iAMPA?)
            Last edited by BalROCK; 18.10.2021, 15:01.

Skomentuj

Nic nie będę projektował...
              Nie ten wątek. Tu jest mój temat związany z moim montażem gavronowej pcb. Pomysły odnośnie jego nowej płytki proszę pisać w jego temacie znajdującym się nieco niżej

Skomentuj

racja :/ dwa okna miałem otwarte i mi się one poje*awszy :)

Skomentuj

Dałem trafo które po wyprostowaniu ma 44vdc.
                  Wszystko gra jak należy ale tranzystory bd139 i bd140 trochę za mocno się grzeją (myślę, że coś około 50stopni).
                  Gdzie kupić jakieś małe radoatorki? Póki co zrobiłem z małego ceownika aluminiowego ale wolałbym to zrobić solidnie także wuzualnie. Ostatecznie kupię od raspberry i dookoła okleje nimi te tranzystory.
                  ​​​​​​

Skomentuj

Kupić płaskownik, dociąć, pogwintować i jest.Jak chcesz idealnie wizualnie to na koniec go wypoleruj lub pomaluj.
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

No zrobiłem coś takiego ale polerować to mi się nie chce.

Skomentuj

Czaruję...
                      X