Witam
Serdecznie bardzo dawno temu z dużą pomocą kolegi Paweł S zbudowałem komplet 5 szt kolumn na ww przetwornikach
Służyły przez cały czas do kina
Były to 2 szt podlogowek centralny oraz 2 monitory
Teraz chciał bym z tego zrobić 2,5 drogi i zrezygnować z kina
Przetworniki są tylko problem ze zwrotnicami które zrobił Paweł czy jest ktoś w stanie mi je przerobić pod takie 2,5way wiem że są gotowe schematy tych zwrotnic ale ja jestem za słaby na to
Planuje zbudować jakoś wzmacniacz do tego na L25D może coś innego czas pokaże .
Tylko pytanie co lepiej zrobić kupić nowe przetworniki i budować 3 drogi czy przerabiać te co mam na 2,5way
Obudowy mają jakieś 20 litrów nie pamiętam już dokładnie ,dolna część jest oddzielona i wsypany piasek wiec kolumna waży jakieś 35kg
Tak wygląda zwrotnica centralnego
Oraz zdjęcie znalezione w sieci jak wygląda 2,5way
Wiem że jest to konstrukcja akustyka w tamtych czasach gotowe kolumny kosztowały sporo i nich

Ponizej zdjęcia jak to teraz wygląda

Serdecznie bardzo dawno temu z dużą pomocą kolegi Paweł S zbudowałem komplet 5 szt kolumn na ww przetwornikach
Służyły przez cały czas do kina
Były to 2 szt podlogowek centralny oraz 2 monitory
Teraz chciał bym z tego zrobić 2,5 drogi i zrezygnować z kina
Przetworniki są tylko problem ze zwrotnicami które zrobił Paweł czy jest ktoś w stanie mi je przerobić pod takie 2,5way wiem że są gotowe schematy tych zwrotnic ale ja jestem za słaby na to
Planuje zbudować jakoś wzmacniacz do tego na L25D może coś innego czas pokaże .
Tylko pytanie co lepiej zrobić kupić nowe przetworniki i budować 3 drogi czy przerabiać te co mam na 2,5way
Obudowy mają jakieś 20 litrów nie pamiętam już dokładnie ,dolna część jest oddzielona i wsypany piasek wiec kolumna waży jakieś 35kg
Tak wygląda zwrotnica centralnego
Oraz zdjęcie znalezione w sieci jak wygląda 2,5way
Wiem że jest to konstrukcja akustyka w tamtych czasach gotowe kolumny kosztowały sporo i nich

Ponizej zdjęcia jak to teraz wygląda

Skomentuj