Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Woofera na BLAUPUNKCIE do domu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa Woofera na BLAUPUNKCIE do domu

Witam!
    mam zamiar zbudować subwoofer do domu na głośniku firmy BlauPunkt 300mm model GTw1200 wpisałem jego wszystkie parametry do Winisd, wyliczyłem sobie obudowe 100l i zchodzi do 25Hz bez straty aktywności, BR wyszedł mi 2x5cm o długości 15cm... ale zastanawia mnie teraz jeden mały szczegół gdzie go umieścić na tej obudowie zeby grał on jak najlepiej... bo wiem że jest to ważne... wiec prosze was o jakieś sugestie i rady...

Pozdrawiam

Umarłem :mrgreen:
    Jak na moje oko to on potrzebuje skrzyni tak z 500 litrów, wtedy zejdzie bez straty do 5 Hz :twisted:

Skomentuj

W tej skrzyni bedzie straszny mół + zero wytrzymalosci mocowej + watpie ze uslyszysz to 25Hz + parametry producenta sa jak znam zycie naciagniete.

Nie wkladaj do skrzyni wiekszej niz 40-50L.

Skomentuj

A nie lepiej wziaść wersje 10 cali ?

Skomentuj

najlepiej to w ogóle nie brać tego blau...

szortow, czym chcesz napędzić ten głośnik ?
          Ile masz kasy na suba?

Skomentuj

Zamieszczone przez szortow
            wpisałem jego wszystkie parametry do Winisd, wyliczyłem sobie obudowe 100l
            znaczy sie nic sam nie policzyles :P

szortow, nie obrazaj sie i posluchaj doswiadczonych kolegow. jezeli go jeszcze nie kupiles to napisz nam ile masz pieniedzy na calosc. jezeli niemasz min 250zl (aktywny sub na 8") to nawet niezaczynaj zabawy bo kase stracisz...

Skomentuj

noo chciałbym na głośnik przeznaczyc tak do 150zł ale chce zeby naprawde nisko zchodził... hmm... to ja juz nie wiem co bedzie dobre... ale czemy przy Winisd pokazywał że wszystko jest cacy...?? hooo? :cry: :cry: :cry:

Skomentuj

Program symulacyjny wszystko przeje a rzeczywistość jest inna, traktuj go jak wskazówkę. Co do głośnika to w sumie koledzy mają rację, lepiej poszukac coś do domu niz aplikować woofery do car audio.

Skomentuj

jak chcesz zejścia i mulenia to kup sobie SLSa 10 z danii - właśnie około 150zł :)

Skomentuj

Noo oki fajnie... ale gdzie ja go kupie? na allegro go nie widac

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=140613#140613
                      tu

Skomentuj

wsumie ja chce zeby to ladnie... głośno i czysto grało....

[ Dodano: 2008-04-08, 13:16 ]
                        jaki dokładnie byś mi poleciłtakero?? bo nie ma tam tego sls 10... wzmaka mam 4ohmowego jak cos ;-)

Skomentuj

bo nie ma tam tego sls 10...
                          jest ;]
                          wzmaka mam 4ohmowego jak cos
                          4ohmowy to może być głośnik, wzmacniacz ma jakąś tam moc przy 4R i jakąś tam inną - mniejszą przy 8R :)
                          Co to za wzmak konkretnie ?

Skomentuj

mivoc AM120 normalnie montowany w subwooferach mivoca na glosniku 38cm i z niego wlasnie go mam wyciagnietego...

Skomentuj

ale czemy przy Winisd pokazywał że wszystko jest cacy...?? hooo?
                              najprostrzy powod moze byc taki ze parametry niesa prawdziwe...
                              mivoc AM120
                              120W/4ohm :/ czyli bedzie mial 60-80W przy 8ohm - malo :|

Skomentuj

Noo wlasnie Pawel S.... zdecydowanie za mało... i co mam począć panowie? doradźcie cosik!!! :sad: :sad: :sad:

Skomentuj

jak tylko do kina to moze GDN 27-150-4 sie nada?

Skomentuj

albo sprzedać mivoca i mostek tda dać jak ma być tanio...

Skomentuj

chodzi mi o sub, ktory bedzie uzywany przewaznie do muzyki ale zeby na filmie tez rade dawał... a co mogłbym dostać w tej cenie dobrego... i pod ten wzmak????

ogolnie mowicie ze głosniki samochodowe odpadaja dla domu??

Skomentuj

MDSa 08 ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                        X