Jeden z lepszych modeli to integra 8850 -czasem w takich pieniadzach sie trafia. http://www.allegro.pl/search.php?fro...st=gtext&buy=0
ostatnio zakonczone aukcje z tym wzmakiem, handlarze wolaja po 1000 :lol: a mozna trafic za mniej jak polowe.
Za drogi:) a na chwile obecna nie widze mozliwosci upolowania go taniej
Sa i tansze w tej chwili konstrukcje, kwestia wybadania jak to gra. Mysle ze duzo info znajdziesz na forum audiostereo(jakie jest to miejsce kazdy wie ale duzo osob tam pisze co sie przeklada na mnogosc opini). Uzytkownikow onkyo tam jest sporo. Z tego co pamietam to onkyo/yamaha/denon graja zywo z kopniakiem wiec szukalbymcos z tej grupy tyle ze onkyo w kwesti finansowej wypada chyba najlepiej.Jak coś Ci sie spodoba to szukaj opini na audiostereo.pl bo tam wzmaki zmieniaja co chwile wiec o wiekszosci modeli cos poczytasz z tych wlasnie producentow.
Pamiętam jak tego denona(poznaje po wytartym przycisku ON) ten handlarz przechwycił od jakiejś dziewuchy chyba w lutym za ok 400zl(jakoś obsesyjnie śledze dział wzmacniaczy na allegro :lol:) Nawet nad nim się zastanawiałem. Wtedy cena była okazyjna, teraz cena jest normalna bo średnio te denony na allegro chodzą po 500-600. Widze że teraz wystawił go troche taniej niż zwykle(ostatnimi czasy okolice 600zł).
dzwonilem, koles potwierdzil twoja teorie, zarzeka sie ze nic nie wymieniane w 100%sprawne, no i ze mozliwosc odsylki (pokrywam koszta wysylki) jesli dzwiek mi sie nie spodoba na moim zestawie:) Jak wyglada kwestia basu? Na takim wzmaku? Aha nie odsylajcie na audiostereo, tam co user to opinia...
Kurde kupic czy nie kupic:|
Niewiem jak on gra ale denony maja opinie wzmacniaczy grajacych zywo wiec i bas taki powinien byc czyli kopiacy bez zamulania i pod kontrola (przy glosnikach stosownych do mocy). Ale jak tam z nim jest naprawde to trudno powiedziec bo nawet podobne brzmienie kazdy moze odbierac naczej.
Jeśli chodzi o Onkyo to faktycznie grają bardzo ciekawie. Można nazwać to żywo .... ja nazwę to "klarownie" Basik też z fajnym wykopem i niesamowicie przyjemna góra jak na moje ucho. Przewaliłem dwa aplitunery KD i jeden wzmak stereo i grały bez większych różnic w brzmieniu a naprawdę dźwięk z tych wzmaków mi przypadł do gustu. Wymiotływ szystkie technicsy unitry i inne soniaki jakie słyszałem. Denona słyszałem tylko takiego za 1.5kzł w amplistereo z ostatniej seri i to chyba trochę inna bajka w porównaniu z używkami z allegro. Ale denonik moim zdaniem grał najładniej ze wszystkich wzmaków jakie do tej pory odsłuchiwałem.
Skomentuj