Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana mietków na coś lepszą górą?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiana mietków na coś lepszą górą?

Więc może zacznę od początku, jeszcze dobrze nie ukończyłem moich klonów Mite na 2xgdn jak odwiedził mnie kolega ze swoimi kolumnami na Visatonach(170 AL i G25 FFL) no i z przykrością stwierdzam że mietki zostały zmiecione jakością i barwą dzwięku przez visatona, ale największa przepaść była w wysokich tonach które brzmiały przynajmniej 3 razy lepiej nawet na moim badziewnym wzmacniaczu.

I teraz rodzi się takie pytanko czy za 1000zł na kolumny(oczywiście bez obudów same podzespoły) da się zrobić coś co zagra tak jak te visatony? Czy je po prostu skopiować i po problemie? Pokój mam 20m2 a będą grały pod Pioneerem A502.

[ Dodano: 2008-04-13, 11:29 ]
    Zamieszczone przez poti89
    Zmiana mietków na coś lepszą gurą?
    no beS pSZesady...
    Dlaczego bez przesady uważasz że Gdwk to taki dobry syk to chyba nic innego nie słyszałeś bo w porównaniu do visatona wypadł banalnie.

co to za dziwny post :/
    zrob cos z vifa XT25 to bedaiesz zadowolony

Skomentuj

Dlaczego dziwny?Po prostu chce teraz coś co da mi ten dreszczyk co te visatony kolegi to co nie mają mietki ten delikatny i detaliczny odrywający się od kolumn dźwięk.

Myślałem właśnie nad tą vifką i są same dobre opinie o niej tylko co dać na duł i żeby projekt zwrotnicy do tego był?

A co sądzicie o projekcie akustyka np:HN2 i HX18

Skomentuj

dziwny bo w pierwszym poscie masz dodany cytat z odpowiedzia kogos kogo wypowiedzi tutaj niema :P

no i sam sobie odpowiedziales - tylko ze jak narazie tylko do HDSa exc jest zwrotnica udostepniona

Skomentuj

Widocznie kolega wykasował swój post który jest w cytacie, kiedy pisałem mu odpowiedz.

Ale ta zwrotnica jest do HDS 180 Exc z XT czy DX

A co byś powiedział na Vifki XT18 WO i XT25tg była by do tego zwrotnica?

Skomentuj

HDS + XT
            ja zwrotnicy niemam w swojej kolekcji pod XT18WO + XT25 - ale jak poszukasz to napewno bedzie

Skomentuj

A ty który zestaw byś mi bardziej polecił z Vifą czy HDS na duł który byłby lepszy jakościowo i czy dorówna tym Visatonom mojego kolegi?

Skomentuj

niestety nie slyszalem ani HDS 180 ani XT18WO - mam XT18WH ktory ma mniejszy magnes i mniejsza cewke. basu jest wystarczajaco ale niezbyt niskiego. tak wiec wersja WO bardzo wskazana

Skomentuj

A może jest jakiś inny projekt w tych pieniądzach co by zagrał jak te Visatony?

A tak w ogóle to co sądzisz o tych Visatonach może skopiować projekt mojego kolegi czy zrobi się coś lepszego za tysiaka.

Skomentuj

nieznam osobiscie tych glosnikow ale visatony ogolnie sa lekko za wysoko wycenione - chociaz podobno AL sa bardzo udane
                    w tej cenie niewiem czy znajda sie metalowe glosniki :???:

Skomentuj

Sklonuj te paczki na Visatonach i po kłopocie. Niekoniecznie bedzie to najlepsze z zestawów tu proponowanych ale ma (w tym momencie dla Ciebie) przewagę nad resztą zestawów tu proponowanych-już ten zestaw słyszałeś i napewno się nierozczarujesz bo już wiesz jak gra... w greltonie jest akurat obniżka z niecałych 300 na niecałe 240zł na AL170-niewiem jak gra ale mniejszy brat AL130 ma dobre opinie w "audiofilskim światku"-chwalona jest konstrukcja czyli konkretnie membrama, zasosowanie napędu z farradayem no i samo brzmienie. Myśle że większy zagra podobnie lecz z większym rozmachem.Na G25ffl tez jest obniżka.

Skomentuj

No w sumie to mógł bym je sklonować ale jeśli była by opcja zrobienia czegoś lepszego to bym wolał skorzystać tym bardziej że teraz jest możliwość zamówienia z AC to w cenie AL170 miał bym HDS 180 EXC.

Może ktoś słyszał oba zestawienia jak HDS180exc + XT25 w porównaniu do Visatonów lub Vify XT18WO
                        Bo coś czuje że jak zrobie klon Visatona to puźniej posypią się wrzuty że za te pieniądze było by coś lepszego.

[ Dodano: 2008-04-15, 20:50 ]
                        Może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje :neutral:

Skomentuj

Czaruję...
                        X