Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

A moze tak diy na Visaton'ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A moze tak diy na Visaton'ach

Witam

Czy ktoś z was robił coś z gotowców diy od visatona? Zrobienie obudowy nie stanowi dla mnie problemów... i w sumie chciałbym inne końcowo niż visaton proponuje Ale dziki wyliczonym pudłom można pokusić sie o wyliczenie innych obudów :)
    Tak czy siak Doradzcie co zrobić
    Czy zbudować sobie:
    VOX 200 Light
    chyba najbardziej mnie to interesuje Ze wzgledu na koszt przetworników wychodzi około 900zł za 2 kolumny
    VOX 200
    wychodzi 2600zł za 2 kolumny I to raczej tyle co mam na całe kino 7.1 a nie na dwie szutki :)
    Classic 200
    lub coś takiego tyle ze na nieco innych przetwornikach taka wersja LIGHT na: G20SC/W100/W200 podobna by wyszła konstrukcja do Vox 200 Light tyle ze średni jest jeden a nie dwa basreflex a nie tunel :) i nieco decybeli wiecej

pokój 4,6x5m = 23m^2 Sadze ze mozna tu już z czymś poszaleć
    do wydania na przednie mam 700-1000zł MAX bo nie starczy na reszte kina..
    co do napedzacza, denon 1706 lub harman 247 ( troszke mnie tu martwi co już Yosh'iemu mowiłem bo nigdzie nie moge znaleść czy te wzmaki beda chodzić z konstrukcjami 4 ohm ale mam nadzieje ze nie zjaram ich szybko )
    Końcowo ma byc zestawik 7.1 bardzo mnie korca na satelity visaton fontana [KLIK] do tego jeszcze jakieś pierdziawki na boczne albo tyły centralny i sub oczywiście wszystko w późniejszym czasie :)

Może ktoś jeszcze zaproponuje jakieś sprawdzone konstrukcje aa Fajnie by było jak by jakieś zaproponowane przez was lub w/w konstrukcje grały lepiej lub podobnie jak mission m34i :)

POZDRAWIAM :)

[ Dodano: 2008-04-15, 17:46 ]
    Panowie, nikt nie ma nic do powiedzenia w sprawie diy visaton :| albo innego zestawu do takiego pokoju?

pamietam ze ktos kiedys wykonal ALTO II - na W170 S i DT94 i byl nawet zadowolony - tyle ze zamknal sie ze spora rezerwa w 1000zl. Majac jednak 1000zl na kolumny ja bym sie nie pakowal w te kity visatona. VOX 200 Light jest wlasnie zrobiony na przetwornikach "W", ktore nie sa takie super. Jako ze to ma byc kino to subwoofer tez koniecznie bedzie. Najlepiej zrobic cztery identyczne satelity na 13cm midwooferach. Na poczatek moze 15akx + dx25 (bo do tego chyba byla zwrota?)

Skomentuj

OKs Pisałem z kilkoma ludzikami z forum dla nich RESPECT wielki ze wytrzymali moje pytania i kazdy odradza te visatony wiec chyba poprosze admina o zamkniecie tematu i zrobie drugi ...

Skomentuj

Czaruję...
      X