Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN-226-03/8 x2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN-226-03/8 x2

Wtiam

Potrzebuje odpowiedzi czy na 2xARN-226-03/8 wystarczy 45 L closed ? maja zagrać w samochodzie takze nie muszą bardzo nisko schodzić.

tak. 50 byloby optymalnie ale jak mocno wytlumisz to bedzie ok

Skomentuj

+- 5l nie zrobi różnicy w tym wypadku :)

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi. Te dwie tesle beda napędzane w aucie przez TDA1562Q. Myśle ze narazie mi wystarczy. Nie chce robić łomotu po prostu lekki basik dla samego siebie. Tylko auto duże - opel omega sedan. Mieliście do czynienia z tą końcówką? Szczerze mówiąc nic mocniejszego i prostrzego na 12 - 14 V nie znalazłem.

Skomentuj

beznadziejny wzmak...
          daj sobie z nim spokój - kup jakąś używkę na allegro.
          Mała moc, beznadziejna kontrola, potrafi tylko zabuczeć, nie napędzi tego głośnika, kosztuje drogo, diy w samochodzie, szczególnie takie budżetowe to imho pomyłka - samochód to za droga rzecz żeby go sobie palic raz na jakis czas, a z tą końcówką miałem złe doświadczenia ;]

Skomentuj

spaliłem takiego jednego tadka :cry: .... odradzam :!:

[ Dodano: 2008-04-15, 06:36 ]
            14 zł w plecy...

Skomentuj

u mnie ta końcówka kosztuje 30zł radiator kondensatory rezystory itp mam. + ok 10-20 zł na aktywny filtr. w sumie ok 50zł. Jaki moge używany wzmacniacz kupić za tyle na allegro ?
              Który oczywiście bedzie miał prawdziwe 50 W.

Skomentuj

Zamieszczone przez ZAP
                w sumie ok 50zł. Jaki moge używany wzmacniacz kupić za tyle na allegro ?
                Który oczywiście bedzie miał prawdziwe 50 W.
                :shock: a ja sprzedalem 80-90W solinga za 40zl ;]
                za 100zl masz nowego tonsila - a za ok 100-150zl masz pelno blaupunktow 4 kanalowych :P

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item344993551_...bra_cena_.html

może taki ?

Prosze o jakieś porady. Nie wiem za bardzo jakich firm unikać a jakie sa w miare pewne. Oczyscie z tych tańszych, bo nie mam zamiaru pchac sie z kosztami w JBL sony kenwooda czy cos w tym rodzaju.

Skomentuj

no bez przesadny ;] przeciez taniej podlaczyc pod radio niz pod to
                    Zamieszczone przez ZAP
                    bo nie mam zamiaru pchac sie z kosztami w JBL sony kenwooda czy cos w tym rodzaju.
                    akurat tego bym ci nie polecil :lol:
                    http://www.allegro.pl/item344850066_...szkodzony.html jak masz zdolnosci...
                    http://www.allegro.pl/item340357846_...il_ws_380.html 2x50W bedzie mial
                    http://www.allegro.pl/item344436568_...t_o_r_360.html
                    http://www.allegro.pl/item346892049_...cja_nowy_.html
                    no i ogolnie mozesz polowac na blaupunkty, mac audio i podobne zabawki

Skomentuj

Dzięki Paweł S za fatyge ale zaden z tych raczej mi nie odpowiada. Do kazdego z nich musze robic i tak filtr to raz a dwa troche za drogie. Mówiłem juz ze nie chce pchac sie w koszta dlatego po negatywnych opiniach Takero i pizdzika na temat TDA1562Q chciałem dla niego znaleść jakąś alternatywe, ale widze że będzie ciężko... .

Oczywiście te wzmacniacze na pewno zagraja lepiej od tadeusz ale zastanawiam sie po prostu czy jest sens...

Skomentuj

Zamieszczone przez ZAP
                        Do kazdego z nich musze robic i tak filtr to raz a dwa troche za drogie.
                        tylko do tonsila - i pokazalem pierwsze z brzegu
                        jak sie postarasz to kupisz cos taniej
                        sens jest dozbierac na w miare pozadny wzmacniacz 4 kanalowy - zawsze starczy na dluzej :P

Skomentuj

Nie chodzi mi o coś na dłużej tylko na teraz :>. jak bede chciał audio na dłużej to zainwestuje 1kzł aby zeby wszystko miało ręce i nogi.
                          Obecnie kupiłem radio kenwooda KDC-3090R za 100 zł na allegro.
                          za te dwa ARNy dałem 50 zł
                          bude i wykonczenie terminale przewody nic mnie nie beda kosztowac bo wszystko mam.
                          dlatego nie chce pakowac nagle 150 zł na wzmacniacz 4 kanałowy bo to nie ma sensu w tej chwili.
                          Dlatego chciał bym cos skromnego do 50-60zł :)

ps. Takero ?! Te TDA zapaliło Ci samochód ? czy ja dobrze rozumiem ?:p Bo wiecie ja mam butle z gazem w bagarzniku

Skomentuj

to narazie podlacz te tesle pod radio - brat tak jezdzil z jednym ARNem i jakos mu sie podobalo - tylko ze juz niemam pary ARNow :evil:
                            Zamieszczone przez ZAP
                            Bo wiecie ja mam butle z gazem w bagarzniku
                            jak w wypadku zmasakrujesz samochod w takim stopniu ze go nikt nie pozna to i tak butla bedzie cala :P nawet niemasz pojecia jakie wymagania musi spelnic taka butla...

Skomentuj

wypadek a pożar :> troche różnica. Pod radio mówisz ? hmm tylko pytanie czy można zmostkować tylni kanał... . na radiu jest napisane 4x45W ale pewnie ma albo 4x12 albo 4x20-22 W wiec przy dobrych wiatrach uzyskał bym ok 40 W myśle ze by starczyło. Tylko nie mam pojęcia czy można zmostkować czy nie.

[ Dodano: 2008-04-15, 19:11 ]
                              znalazłem instrukcje radio ma max power = 4x48 a nominalnie 4x28W napisane jest tak
                              "full bandwidth power (DIN 45324, +B=14.4V) ............. 4x28W
                              Niestety o mostkowaniu tylnego tylnych kanałow nic nie jest napisane.

Skomentuj

kanałów w radiu nie można mostkować. O ile dobrze pamiętam to one są już zmostkowane

Skomentuj

ZAP, no raczej nie zmostkujesz radia

a tez ARNy polecam w isobaric sam tam mam w autku fajna mala paczka)

Skomentuj

Miki Ile litrów ? Czym napędzasz ?

Skomentuj

chwilka - taki arn kosztuje 30 parę w porywach do 40zł ,więc dwa kosztują jakieś 90zł z przesyłką , czy dodatkowe 50zł więcej to naprawdę aż tak dużo jak za 2 klasy lepszy głośnik ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        czy dodatkowe 50zł więcej to naprawdę aż tak dużo jak za 2 klasy lepszy głośnik ?
                                        MDS?;>

Skomentuj

Czaruję...
                                        X