Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX -coś drgnęło...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kurcze z regóły jestem cierpliwy ale jakoś juz niewytrzymuje :P i nikt nie pisze na ten temat... chociaż datę kiedy zrobią aktualizację :] juz bym dał spokuj :P

Skomentuj

No ja też się niecierpliwię !

Skomentuj

http://www.stx.pl/glosnik.php?nr=62 irek pewny jesteś że to to ?

Skomentuj

Jestem pewny ze to jeszcze nie to :)

Skomentuj

Właśnie zakupiłem na allegro dwa stx'y z nowej serii, GDN 25/100/8 SC :) . Jak tylko przyjdą podzielę się relacjami z odsłuchu, z tego co wiem od faceta który bezpośrednio importuje te głośniki od STX'a, nie będzie już serii PP(która i tak zresztą była najgorsza) !!!!

Skomentuj

jedno jest pewne juz od jakiegos czasu na stronie stxa sa nowe parametry starych glosnikow:)

a co do serii 20 i 25 to wydaje mi sie ze juz zostala wprowadzona w poprawionej wersji na stronke

Irku czy glosniki 20 i 25 sa juz po reanimacji??

Skomentuj

Na www STX-a nic sie jeszcze nie zmienilo. Czekamy dalej...
                Jak STX przysylal mi glosniki to w kazdym pudelku byla kartka z parametrami. Oczywiscie nie mierzonymi oddzielnie ale parametrow jest kilkadziesiat wraz z charakterystyka przetwarzania i wodospadowa!

Skomentuj

do Pinto - skąd wiesz, że są z nowej serii ja tam nie widzę nic nowego, możesz podać linka?

Skomentuj

Łatwo zauważyć, ponieważ wcześniej nie bylo takiego głośnika, sprzedawca powiedział mi również że głośnik ten ma również mniejsze Qts, jak i mniejszą dobroć, podobno membrana osiąga dużo większe wychylenie, a to wszystko w porównaniu do starego odpowiednika czyli 25/80/8 PP, stronka jeszcze nie jest zaktualizowana, ale podobno nowe głośniki już mają dużo więcej parametrów niżeli wcześniej, być może kiedyś z tego STX'a urośnie nam prawdziwy konkurent dla Tonsila czy Tesli

Skomentuj

ja tam dostałem 27/150/4SW i powiem wam że wypad :) Fs 20Hz i do tego Qts 0,42 i Vas w okolicach 100litrów SPL troche spadł - 87dB ale x-max o wiele większe. głośnik naprawde bardzo mi się spodobał. i została podstawowa przewaga stx'ów - lekkie membranki to jest to !! ten głośnik gra a nie buczy jak alfredy. pozatym zawieszenie jest praktycznie bezgłośne.

Skomentuj

Czy STX ma jakiś dobry subwooferowy głośnik 30cm??

pozdrawiam!

Skomentuj

No to czekamy na aktualizację www...

Skomentuj

coolombo , tak stx ma dobry głośnik 30 cm oznacozny 32-150- .. SC , sprawdozny przez SW, to taka pseudp estradówka, miękka zawiecha choć nisko zbyt nieschdozi jak na 30 ale gra głosno i wytrzymuje niezłe obciażenie, no i jest tani jak barszcz w proszku

Skomentuj

Jeżeli wierzyć parametrom to jest ciekawa alternatywa dla CW1202C

pozdrawiam!

Skomentuj

hmm znikła ich strona dzisiaj to mozliwe ze cos sie dzieje ...

Skomentuj

Budzik to juz tego glosnika nie ma bo zastapil go nowy model z FS=24Hz ale Qts i Vas wysokie wiec do duzej zamknietej.

Skomentuj

Kiedy wreszcie...

Skomentuj

Właśnie otrzymałem głośniki STX 25/100/8 SC, wszystko pięknie, tyle że SPL jest na poziomie 86.4668dB czyli strrrrasznie kiepsko, ale w sumie porównywałem z tonsilem 25/60/1 i chodzą identycznie(na lekką korzyść STX'a)

Skomentuj

Stronka STXa nie dziala...moze ja aktualizuja? Hehe....
                                        PS. kupilem sobie ich przetwornik....powiem tylko, ze jest zolty :P
                                        Reszte dowiecie sie jak skoncze skladac caly sprzet do kupy.

Skomentuj

No ja też chcę już stronę z noooweńkami ujrzeć !!! Ale mają ruchy hackerży z eStEiX'a bueheh

Skomentuj

Czaruję...
                                          X