Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik do subwoofera na tda7294

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Specjalnie moje pytanie w tym poscie bylo cyt"jaki głośnik do subwoofera na tda7294 w mostku".
    Więc chyba nie powiesz mi teraz,żeby wymienic wzmacniacz bo masz x razy mocniejszy glośnik :twisted:

Skomentuj

Pawel S., to dlaczego wszyscy na forum do tego wzmacniacza na tda7294 od irka polecają arn226, a później się okazuje, że głośnik za mocny?? :/

Skomentuj

Do normalnego słuchania ten mostek spokojnie wystarcza, aż nadto - ten głośnik ma ponad 90dB splu... Ale jeśli ktoś chce dyskoteke na tym robić to niech się nie dziwi że wzmacniacz jest za słaby.

Skomentuj

czacha, ja tego glosnika nie polecalem... no i raczej bym niepolecil estrady do domu ;]
          Zamieszczone przez cudny90
          dlaczego wszyscy na forum do tego wzmacniacza na tda7294 od irka polecają arn226, a później się okazuje, że głośnik za mocny?? :/
          jakto zamocny? przeciez pojedyncze TDA dobrze napedza ARNa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            czacha, ja tego glosnika nie polecalem... no i raczej bym niepolecil estrady do domu ;]
            to ciekawe co innego na uzupełnienie altusów od dołu...

Skomentuj

U mnie jest tylko pokój 16m2.To raczej nie Estrada:/

Skomentuj

czacha, weź się zastanów - co innego jako tani sub do altusów 140 w których 12 cali siedzi ? 8 cali dasz ?
                Imho to mimo wszystko coś spieprzyłeś bo nie wiem jak ten stx (a mam teraz takiego jakiś metr obok, tyle że 4R) może zagrać gorzej od kijowego magnata 10 calowego...

Skomentuj

Nie mówie o tym.Tylko czemu nie można estrady do pokoju :razz:
                  Spiepszyc chyba nic nie można w tak prostej konstrukcji.
                  Skrzynie z Magnatem sam robiłem.I na fullu nic nie trzeszczy,schodzi nisko.I nie boje sie dawać max mocy :cry:

Skomentuj

Zamieszczone przez czacha
                    jak się okazuje jednak można - ktoś ostatnio narzekał na małą ilość basu z mostka tda :P

Skrzynie z Magnatem sam robiłem.I na fullu nic nie trzeszczy,schodzi nisko.I nie boje sie dawać max mocy :cry:
                    tego 4R magnata mostkiem tda napędzasz ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      to ciekawe co innego na uzupełnienie altusów od dołu...
                      no ale skoro taki sprzet to co tu robi mostek TDA?
                      chyba wiem dlaczego magnat "schodzil nizej i dawal wiecej basu" - poprostu zamulal teraz masz szybszy bas i w dodatku niewygrzany glosnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        jak się okazuje jednak można - ktoś ostatnio narzekał na małą ilość basu z mostka tda :P

tego 4R magnata mostkiem tda napędzasz ?
                        Zartujesz,Magnata zasilam Magnatem the Rock 6000.Bo ten glosnik ma 4ohmy.a TDA ma 8 ohmów.Po za tym Tda7294 na 12V jeszcze nie widziałem.

Skomentuj

Zartujesz,Magnata zasilam Magnatem the Rock 6000.Bo ten glosnik ma 4ohmy.a TDA ma 8 ohmów.Po za tym Tda7294 na 12V jeszcze nie widziałem.
                          i jeszcze mi powiedz że porównujesz tego magnata grającego w samochodzie z stxem grającym w domu...

Skomentuj

Niestety imho nie.Inny litraz.Pod aku w domu jest podłączony :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                            X