Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil 30/120/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil 30/120/1

Czaiłem się od dawna na GDN 30/120/1. Kupiłem go wreszcie w protonsilu za 183 zl chyba. Kiedy wpłaciłem forse i zobaczyłem na drugi dzień do sklepu Tonsilowskiego bardzo sie zdenerwowałem bo głośnik po obniżce kosztował już 150 zl Crying or Very sad Przejdźmy jednak do rzeczy... Chcę do niego zrobić bude Br. Wrzuciłem głośnik do WinISD i paczka wyszła 70,4l. Słyszałem, że niektórym którzy zastosowali tunel bassreflex o śr. 10 "świszczy" powietrze (w winISD wyszła mi średnica 10 długość 16). Zdecydowałem się jednak na tunel o średnicy 12 cm. Dzisiaj kupiłem bassreflexa ale wydaje mi sie ogromny Exclamation w WinISD wyszedł 12 x 24,5) Czy tunel o średnicy 12 nadaje się do tego głośnika ?? Czy mógł by ktoś sprawdzić moje obliczenia w WinISD i ewentualnie je skorygować?? Z góry dziękuje za pomoc Smile

Tutaj mamy parametry głośnika:
    http://www.protonsil.pl/?s=1&page=1&k=2&cid=12&p=3

spokojnie 10cm starcza dla tego głośnika.

Skomentuj

dziękuje zrobiłem 10 cm i jest dobrze Zbudowałem obudowę, na razie jest to sub pasywny, ale obudowa jest wykonana przyszłościowo wiec zrobiłem osobna komorę do wzmacniacza z tylu ma ona 13cm głębokości. Sub jest duży wiec chciał bym go obciąć z tylu (tam gdzie jest komora do wzmacniacza). Mam więc pytanie: Ile cm głębokości musiała by mieć taka komora, jeśli chciał bym w przyszłości wstawić tam jakiś wzmacniacz panelowy??
      Proszę o pomoc

Skomentuj

dla irkowego panelu sub150 jest to chyba 6cm

Skomentuj

Czaruję...
        X