Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I zwroc uwage czy do podawanych przez kolege zestawow sa zwrotnice juz, bo jesli nie to dodatkowe koszta i problemy... a widze ze raczej cierpliwosci i ochoty na zabawe z tym bys nie mial

Skomentuj

Mam ochotę się z tym wszystkim pobawić tylko chciałem usłyszeć rózne pomysły ludzi którzy sie na tym znają i pogadać i wybrać mniej więcej co by mi przypadło do gustu.Bo nawet gdybym całą teorię znał na pamięć po prostu nie mam doświadczenia i nie wiem jak by to na żywo grało.Dlatego proszę o pomoc.

Skomentuj

A tak wogóle ile bym wydał na komplet Intertechnik MDS 08 Intertechnik MDS 05
        Vifa DX25 bo pisałeś że 700zł a teraz około 1500zł.Bo naprawdę mnie zainteresowała.
        Czytaj ze zrozumieniem, pisałem że do niedawna 1500zł...
        Zamieszczone przez HeatheN
        I zwroc uwage czy do podawanych przez kolege zestawow sa zwrotnice juz, bo jesli nie to dodatkowe koszta i problemy... a widze ze raczej cierpliwosci i ochoty na zabawe z tym bys nie mial
        proponowałbym być na bieżąco z tematem "Gotowe schematy zwrotnic..."

Skomentuj

Dobra ta twoja propozycja mi się naprawdę podoba.Ale weż mi powiec jak one by grały jak bym skręcił wszystko do kupy.Aha i ile kosztuje mniej więcej ta kopułka kosztuje Vifa DX25.

Skomentuj

weż mi powiec jak one by grały
            Uwierz mi, nie słyszałeś w życiu lepszych głośników, chociaż Cię nie znam

A po tym:
            jak bym skręcił wszystko do kupy

Nie wiem ....

Skomentuj

Zamieszczone przez dawid007
              ha i ile kosztuje mniej więcej ta kopułka kosztuje Vifa DX25.
              80zł.
              http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=143417#143417

Skomentuj

Dobra dzięki.

[ Dodano: 2008-05-04, 19:18 ]
                No dobra nie było to najlepsze określenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                  [quote="takero"]
                  proponowałbym być na bieżąco z tematem "Gotowe schematy zwrotnic..."
                  Ja nie musze, a zwróciłem jedynie autorowi tematu uwage na ta kwestie.
                  Nie pozostaje mu nic tylko cieszyć się iż dziś dodałeś schemat takowej zwrotki :cool:

Skomentuj

Dobra myśle że mnie przekonaliście do Intertechnik MDS 05 i Vifa DX25 ,ale czy zamiast MDS 08 można było by coś mocniejszego i większego ale trochę słabszego jakościowo dopasować i nadal osiągnąć dobry efekt końcowy.

Skomentuj

ale czy zamiast MDS 08 można było by coś mocniejszego i większego ale trochę słabszego jakościowo dopasować i nadal osiągnąć dobry efekt końcowy.
                      po 1 - nie wiem czy dobrze tego MDSa napędzisz, nie mówiąc o niczym mocniejszym
                      po 2 - do innego zestawu nie ma zwroty
                      po 3 - to bez sensu

Skomentuj

Dobra to już wiem że za bardzo nie ma sensu kombinować.Ale chciałem takero ciebie się zapytać czy opinia powyższa pana n_omyzs jest kompletną bzdurą.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                          dawid007, MDS z basem sobie na pewno nie poradzi.. to bardzo kiepski 8 calowy glosnik ktory co prawda normalnie kosztowalby cie jakies 300-400zł za sztuke ale szczerze mowiac basu z niego nie ma.. wiecej basu jest z voice krafta z allegro tego "super bas".. voice kraft o wiele lepiej trzesie szklankami w domu sasiadow, jesli chcesz dobrego basu zdecydowanie bierz voice krafta!!

a tak na prawde to widac ze nie chce ci sie wlozyc ani troche swojej pracy, przylazyc reki do googli czy do poczytania o audio... to jest DIY zrob to sam a obecni na tym forum ludzie chetnie pomagaja zapalencom ktorzy chca sie czegos nauczyc i cos kreatywnego stworzyc a nie tylko czekaja az ktos zrobi wszystko za nich... skrzynie tez poprosisz zeby ktos pokleil za ciebie?
                          dawid007, to jest ironia ;]

Skomentuj

Też mi się tak wydawało bo z tego co wiem voice kraft nie grzeszy jakością i dobrym brzmieniem.

Skomentuj

dawid007, wez sie zastnow:

- kolega robi zamowienia z holandii glosnikow baaardzo tanio jak na polskie warunki tak ze komplet przetwornikow masz za jakies 700zł

- normalnie gdyby ten kolega nie byl taki mily i nie pomagal nam sprowadzac tych wszystkich glosnikow w polskim sklepie lub w zamowieniu z zagranicy wyszlo by cie to ze 2x tyle - dlatego piszemy ze 1500zł

- glupi totem mite na tonsilach (wartych grosze) mozesz kupic za pare tys. zł (2-3k zł nie pamietam) a taki zestaw na intertechnikach i vifie wyszedlby cie chyba sklepowo z 10k zł tak jak pisalem

Zastanowi sie sam czy warto bo na tym forum chyba nie znajdziesz osoby ktora by ci powiedziala ze nie

A tak w ogole to poczytaj troche o audio (np http://www.audiomania.info/articles.php) bo widac ze jestes kompletnie zielony w te klocki a jakakolwiek wiedze trzeba miec zeby nawet zestawu podanego "na tacy" przy skladaniu nie popsuc. Zycze owocnego DIYowania oraz zadowolenia z tego projektu bo to naprawde konkretny sprzet :twisted:

Skomentuj

czy zamiast MDS 08 można było by coś mocniejszego i większego ale trochę słabszego jakościowo dopasować i nadal osiągnąć dobry efekt końcowy.
                                niewiem dlaczego poczatkujacy tak maja ze chca odrazu duzy glosnik...
                                a ja ci powiem tak: 2szt MDS08 w pokoju 20m2 zdeycydownaie lepiej zagraly niz XXLS12!! czyli to
                                http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830845.html
                                tak wiec niegadaj tylko kupuj glosniki

no i jak sobie nieporadzisz to moge zmontowac zwrotnice

[ Dodano: 2008-05-04, 22:03 ]
                                glupi totem mite na tonsilach (wartych grosze) mozesz kupic za pare tys. zł (2-3k zł nie pamietam) a taki zestaw na intertechnikach i vifie wyszedlby cie chyba sklepowo z 10k zł tak jak pisalem
                                gotowe oryginalne monitory w sklepie to 2000zl a gootwe DIY to 250zl
                                Zastanowi sie sam czy warto bo na tym forum chyba nie znajdziesz osoby ktora by ci powiedziala ze nie
                                min 5 osob nalegalo na powstanie tego projektu i w samym kozalinie beda 4 zestawy tych kolumn ;]

Skomentuj

Sorry za OT:

Ile kosztuje mniej więcej nowa para kolumn na 2x arn150 i sc10n, jeżeli takowe w ogóle istnieją?? :lol:

Skomentuj

Szkoda że nie mam w tej chwili tyle kasy bo bym odrazu zamówił, ale czy ci którzy załatwiają
                                    głośniki często robią takie akcje czy to tylko jednorazowa okazja.

[ Dodano: 2008-05-04, 22:32 ]
                                    A te Vifa DX25 dostane w polsce bezproblemowo.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez cudny90
                                      Ile kosztuje mniej więcej nowa para kolumn na 2x arn150 i sc10n, jeżeli takowe w ogóle istnieją?? :lol:
                                      duevel planets , ale tam masz tylko jednego arna 150 :) Chyba 3.5 klpn

[ Dodano: 2008-05-04, 22:54 ]
                                      A te Vifa DX25 dostane w polsce bezproblemowo.
                                      wszystkie te głośniki dostaniesz w polsce bezproblemowo, tyle że za dużo większą kasę.

Skomentuj

DX to 100-120zl a nie 70zl
                                        MDS08 to 290zl a nie 140zl ;]
                                        tak wiec zbieraj kase :P

no i jak policzylem koszt zwrotnic to najtaniej wychodzi komplet po 200zl. na lepszych elementach juz prawie 400zl :|

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                          no i jak policzylem koszt zwrotnic to najtaniej wychodzi komplet po 200zl. na lepszych elementach juz prawie 400zl :|
                                          3way, nikt nie mówił że będzie tanio... :)
                                          Duże cewki i duże kondy kosztują...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X