I zwroc uwage czy do podawanych przez kolege zestawow sa zwrotnice juz, bo jesli nie to dodatkowe koszta i problemy... a widze ze raczej cierpliwosci i ochoty na zabawe z tym bys nie mial
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowa kolumn
Collapse
X
-
Mam ochotę się z tym wszystkim pobawić tylko chciałem usłyszeć rózne pomysły ludzi którzy sie na tym znają i pogadać i wybrać mniej więcej co by mi przypadło do gustu.Bo nawet gdybym całą teorię znał na pamięć po prostu nie mam doświadczenia i nie wiem jak by to na żywo grało.Dlatego proszę o pomoc.
Skomentuj
-
A tak wogóle ile bym wydał na komplet Intertechnik MDS 08 Intertechnik MDS 05
Vifa DX25 bo pisałeś że 700zł a teraz około 1500zł.Bo naprawdę mnie zainteresowała.
Zamieszczone przez HeatheNI zwroc uwage czy do podawanych przez kolege zestawow sa zwrotnice juz, bo jesli nie to dodatkowe koszta i problemy... a widze ze raczej cierpliwosci i ochoty na zabawe z tym bys nie mial
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dawid007ha i ile kosztuje mniej więcej ta kopułka kosztuje Vifa DX25.
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=143417#143417
Skomentuj
-
Zamieszczone przez HeatheNI zwroc uwage czy do podawanych przez kolege zestawow sa zwrotnice juz, bo jesli nie to dodatkowe koszta i problemy... a widze ze raczej cierpliwosci i ochoty na zabawe z tym bys nie mialproponowałbym być na bieżąco z tematem "Gotowe schematy zwrotnic..."
Nie pozostaje mu nic tylko cieszyć się iż dziś dodałeś schemat takowej zwrotki :cool:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dawid007ale czy zamiast MDS 08 można było by coś mocniejszego i większego ale trochę słabszego jakościowo dopasować i nadal osiągnąć dobry efekt końcowy.
po 2 - do innego zestawu nie ma zwroty
po 3 - to bez sensu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzsdawid007, MDS z basem sobie na pewno nie poradzi.. to bardzo kiepski 8 calowy glosnik ktory co prawda normalnie kosztowalby cie jakies 300-400zł za sztuke ale szczerze mowiac basu z niego nie ma.. wiecej basu jest z voice krafta z allegro tego "super bas".. voice kraft o wiele lepiej trzesie szklankami w domu sasiadow, jesli chcesz dobrego basu zdecydowanie bierz voice krafta!!
a tak na prawde to widac ze nie chce ci sie wlozyc ani troche swojej pracy, przylazyc reki do googli czy do poczytania o audio... to jest DIY zrob to sam a obecni na tym forum ludzie chetnie pomagaja zapalencom ktorzy chca sie czegos nauczyc i cos kreatywnego stworzyc a nie tylko czekaja az ktos zrobi wszystko za nich... skrzynie tez poprosisz zeby ktos pokleil za ciebie?
Skomentuj
-
dawid007, wez sie zastnow:
- kolega robi zamowienia z holandii glosnikow baaardzo tanio jak na polskie warunki tak ze komplet przetwornikow masz za jakies 700zł
- normalnie gdyby ten kolega nie byl taki mily i nie pomagal nam sprowadzac tych wszystkich glosnikow w polskim sklepie lub w zamowieniu z zagranicy wyszlo by cie to ze 2x tyle - dlatego piszemy ze 1500zł
- glupi totem mite na tonsilach (wartych grosze) mozesz kupic za pare tys. zł (2-3k zł nie pamietam) a taki zestaw na intertechnikach i vifie wyszedlby cie chyba sklepowo z 10k zł tak jak pisalem
Zastanowi sie sam czy warto bo na tym forum chyba nie znajdziesz osoby ktora by ci powiedziala ze nie
A tak w ogole to poczytaj troche o audio (np http://www.audiomania.info/articles.php) bo widac ze jestes kompletnie zielony w te klocki a jakakolwiek wiedze trzeba miec zeby nawet zestawu podanego "na tacy" przy skladaniu nie popsuc. Zycze owocnego DIYowania oraz zadowolenia z tego projektu bo to naprawde konkretny sprzet :twisted:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dawid007czy zamiast MDS 08 można było by coś mocniejszego i większego ale trochę słabszego jakościowo dopasować i nadal osiągnąć dobry efekt końcowy.
a ja ci powiem tak: 2szt MDS08 w pokoju 20m2 zdeycydownaie lepiej zagraly niz XXLS12!! czyli to
http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830845.html
tak wiec niegadaj tylko kupuj glosniki
no i jak sobie nieporadzisz to moge zmontowac zwrotnice
[ Dodano: 2008-05-04, 22:03 ]
Zamieszczone przez n_omyzsglupi totem mite na tonsilach (wartych grosze) mozesz kupic za pare tys. zł (2-3k zł nie pamietam) a taki zestaw na intertechnikach i vifie wyszedlby cie chyba sklepowo z 10k zł tak jak pisalem
Zamieszczone przez n_omyzsZastanowi sie sam czy warto bo na tym forum chyba nie znajdziesz osoby ktora by ci powiedziala ze nie
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez cudny90Ile kosztuje mniej więcej nowa para kolumn na 2x arn150 i sc10n, jeżeli takowe w ogóle istnieją?? :lol:
[ Dodano: 2008-05-04, 22:54 ]
Zamieszczone przez dawid007A te Vifa DX25 dostane w polsce bezproblemowo.
Skomentuj
Skomentuj