Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-22-140-8-SCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-22-140-8-SCX

Witam!!!
    Mam pytanie czy ten głosnik bedzie dobry do subwoofera w skrzyni bass reflex pod TDA 7294. Ten sub ma być wyłacznie do słuchania muzyki. Chyba wiadomo że chodzi mi o dobry bass :grin:
    link do parametrów głośnika: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
    Może jakiś inny głośnik będzie lebszy? Najlebiej żeby jego średnica miała 20 cm. Na głośnik moge wydać ok. 70 80 zł.

tak, glosnik jest dobry i nadaje sie pod TDA ale w mostku. koszt niewiele wiekszy ale za t bedziesz mial wieksza moc i wykozystasz w pelni mozliwosci glosnika

Skomentuj

lepszej 20 chyba nie znajdziesz w tej cenie na razie. za ok tydzien powiem cos jak gra bo czekam na elektronike do niego wlasnie

Skomentuj

też przymierzam sie do podobnej konstrukcji, szukałem odpowiedniego głośnika i znalazłem Tesle ARN-226-03/8 może ona by sie nadała wg producenta ma niższe Fs

Skomentuj

ta tesla to akurat najtanszy glosnik jaki mozna zastosowac w subie. tylko ze wersja 03/05 raczej do obudowy zamknietej a 07 do b-r

Skomentuj

vedor89, po co parę takich samych tematów ?
            Zanim coś napiszesz użyj wyszukiwarki...
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...7cd4614#143188

Zamieszczone przez kurdzio
            też przymierzam sie do podobnej konstrukcji, szukałem odpowiedniego głośnika i znalazłem Tesle ARN-226-03/8 może ona by sie nadała wg producenta ma niższe Fs
            nigdy nie rozpatruje się tylko jednego parametru głośnika - to bez sensu.
            Imho arn226 to zbyt delikatny głośnik na suba.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              lepszej 20 chyba nie znajdziesz w tej cenie na razie. za ok tydzien powiem cos jak gra bo czekam na elektronike do niego wlasnie
              Też będziesz miał go pod TDA 7294? Jak będziesz miał tą elektronike to napisz jak sie sprawuje sie głośnik :grin:

Skomentuj

Czaruję...
              X