Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

seas 19TAF/G

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Takero ,preferujesz różny charakter dźwięku zapewne w zależności od nastroju/muzyki.
    Jednak dalej twierdze ze nie ma nic złego i niepoprawnego w łączeniu różnych membran we wspólną konfigurację. np.w celu miękkiego, ciepłego dołu z analiztycza górą.
    Wszystko zależy od założeń konstruktora.

Skomentuj

Rfck, wszystko milo i sie zgadzam ze taki dzwiek mozna lubic ale problem pojawia sie w okolicach podzialu gdzie oba glosniki sie pokrywaja i tu niestety dosc czesto jezt zgrzyt ze wzgledu na kompletnie rozna charakterystyke brzmienia

Skomentuj

Ok ale co ma charakter brzmienia do charakterystyki ? uwazasz ze nie da się odpowiednio połączyć niskośredniego metalowaca z jakąś jedwabną kopółką ze względu na charke ?
        Raczej nie wydaje mi sie to realne. Podaj jakiś przykład

Skomentuj

nie chce Panowie mowic ale w niczym mi to nie pomaga... ten aluminiowy i tak i tak bedzie gral na razie z 13 40 2. chyba ze zlapie okazje i kupie cos inneo albo dozbieram i wstawie 25DX Vifke

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
            Ok ale co ma charakter brzmienia do charakterystyki ? uwazasz ze nie da się odpowiednio połączyć niskośredniego metalowaca z jakąś jedwabną kopółką ze względu na charke ?
            Rfck, czytaj uważnie :
            Zamieszczone przez XYS
            (...)ze wzgledu na kompletnie rozna charakterystyke brzmienia

Skomentuj

Rfck, wykresy i parametry to nie wszystko podam ci bardzo prosty przyklad 90/60/90 stanik 75 c dlugie proste nogi to sa parametry fajne co a laska szpetna jak diabli tak smao tu naw ykresach uzyskasz pelna zgodnosc przy podziale chrek jak stol a brzmiec bedzie to jakos nie tak

Skomentuj

(...)ze wzgledu na kompletnie rozna charakterystyke brzmienia
                Sor nei doczytałem, ok twierdzisz że takie rozwiązanie nie powinno miec miejsca bo będzie to kiepsko brzmieć.
                Podam przykład: Canton GLE 409 - niskie oraz niskośrednie ALU, wysoki tkanina.
                Front JBL ES80 - wszystkie chyba poplipropylen, góra tytan.
                JBL Balboa,

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                  Canton GLE 409
                  Zamieszczone przez Rfck
                  Front JBL ES80
                  Te przykłady takie troszkę nie na miejscu...

Skomentuj

A to niby dlaczego ?

Skomentuj

bo to straszne budżetówki , najniższe modele przeznaczonego dla masowego nabywcy który lubi jak łupie i cyka ;]

Skomentuj

Heh nie wiem po co sie spierać, wiesz przecież że jest jeszcze kilkadziesiąt konstrukcji w takim zestawieniu i takie połączenie nie jest błędem.
                        Wydaje mi sie ze chcesz tu narzucic pewien stereotyp ktorego wszyscy muszą sie kurczowo trzymac ;-)

Skomentuj

Rfck, nie bardzo wiem o co Ci chodzi - rzucasz jakimiś modelami najtańszych podłogówek przeznaczonych dla szerokiego grona mało wymagających odbiorców argumentując tym samym prawidłowość takiego połączenia. Sam fakt istnienia takich zestawień jeszcze o niczym nie świadczy, idąc dalej powiem żę słuchałem tych kolumn i żadne nie grają imho na satysfakcjonującym jak na ta pieniądze poziomie.
                          To tak jakbym powiedział że aluminiowe felgi do samochodu to zło - dobrym przykładem będzie tu matiz który jeździ na stalowych - wiesz już o co mi chodzi ?
                          Żadne sensowne połączenie głośników nie jest a priori błędne o ile zostały spełnione pewne kryteria i osiągnięte zamierzone cele, a odbiorca - osoba która będzie tego słuchać jest usatysfakcjonowana ich brzmieniem.
                          A ja, jako potencjalny odbiorca nie jestem.
                          Rfck, tak przy okazji - ilu takich połączeń słuchałeś ?

Skomentuj

Widzę że nie dojdziemy do porozumienia, ale w jedynym sie ze mną zgodzisz żę każdy powinien zestaw kształtować brzmieniem do siebie.
                            Sluchalem tylko 2ch zestawów z takim polaczeniem - te Jbl'e co wymienilem, i nie uwazam że grają fantastycznie i jest to super połączenie, nie o to mi chodzi.
                            Fakt nie są to wysokiej klasy podłogówki ktore sa jakims wyznacznikiem jakości, ale czy tonsil z ktorym kolega chce połączyć Seasa jest świetnym głośnikiem ?? otóż nie jest i kolega niez robi z tego hi-endowego zestawu także myslisz ze powinienem poszukac kolumienek lepszych jakościowo i porównać je do Tonsila ?
                            Proponuje zakonczyc naszą dyskusję ;-) bo zrobilismy straszny offtop.

Skomentuj

ale sie hi-end tu robi.... chce poloczyc dlatego ze seasow drogo nie kupilem i tonsilowska kopulka mnie draznila swoim dzwiekiem... zarowno tonsil jak i ten seas nie sa hi-endami wiec nie wiem co tu za potyczki... temat do usuniecia, sam sobie poradze

Skomentuj

http://images.google.pl/imgres?imgur...lr%3D%26sa%3DN

Kolego - tu jest trochę zdjęć z budowy kolumn które oryginalnie mają Twoją wysokotonówkę. Proponowałbym napisać do kolesia który to robił. Musisz się tylko dogrzebać do maila i angielski będzie pewnie nieunikniony - ale sądzę, że to nie powinno być problemem. Ciężko mi rozpoznać czy ten Seas tam siedzi bo lampa się odbija, ale to by wskazywało, że tak.

Powodzenia życzę.

Skomentuj

Czaruję...
                                X