Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekt kolumn

Witam, odrazu mówie że jestem kompletnie zielony w tych sprawach ale chciałem zrobić sobie kolumny coś na wzór totem staff :]
    Zrobiłem takie 2 projekty

1. Dwudrożne, GDN 4 ohmy

2. 2,5 drożne, połączone równolegle 2x 8ohmów

I teraz pytanie, który zestawik będzie lepszy ? Słucham różnej muzyki, rocka, spokojnych kawałków a czasami nawet jakieś techno jak mi w ucho wpadnie. Mam pokój 12m2 i teraz gram na Yamaha RX-V 459 i eltax liberty 1+, dla mnie eltaxy mają duzo za mało basu i bez tone control - bass na full sie nie obejdzie a chciałbym grać na direct i tego oczekuje od kolumn :) Myślicie że dwudrożne będą miały lepszy bass od moich eltaxów pomimo tych samych rozmiarów głośnika niskotonowego czy konieczne 2,5 drożne ? Dziekuje i pozdrawiam :]

pokazalez 2 zestawy 2 drozne tylko ze w jednym uzyles 2 basow :) lepeij powiedz ile masz na to pieniedzy przeznaczone

Skomentuj

tomeus, jak koniecznie chcesz 2 glosniki niskotonowe to napisz do dj_zibi - on ma do sprzedania 4szt wersji 15ohm ktora byla tansza niz 4ohm

a co do basu to niewiem czy bedziesz mial go wiecej bo oryginalne zwrotnice z totemow sa dosc prymitywne...

Skomentuj

a co do basu to niewiem czy bedziesz mial go wiecej bo oryginalne zwrotnice z totemow sa dosc prymitywne...
        2 basowiec względem 1 czy te DIY względem moich eltaxów ?

Skomentuj

wzgledem eltaxow. w totemach sa filtry 1. rzedu wiec niewiem czy przytlumi wystarczajaco srednice...

Skomentuj

A da rade zrobić lepsze kolumny ( nie poświęcając innych zakresów dla basu ) w cenie do 600-700 para ?

Skomentuj

pewnie. tylko ze za te pieniadze ja bym szedl w jakosc a nie ilosc.
              moze niedlugo bedzie projekt kolumn 3 droznych na STXach SCX gdzie koszt glosnikow to 300zl wiec bys sie zmiescil

Skomentuj

3 drożne... wrrrr... chyba ktoś by mi musiał zwrotnice zrobić bo szczerze mówiąc to pewnie do 2 drożnych bym nie był w stanie nawet zrobić, nie mam pojęcia "czym to sie je". Czyli uwarzasz że zamiast 2x 30/40/2 lepiej wziąść jeden inny lepszej jakości ? Może jakiś przykład

Skomentuj

chociazby oklepane ostinato 2000 - przy zamowieniu z audiocomponents zmiescisz sie z kosztami

Skomentuj

Czaruję...
                  X