Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proste kolumienki do kompa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proste kolumienki do kompa.

Witam.

Muszę zrobić sobie jakieś kolumienki do komputera, najlepiej jak najprostrze. Czy do tego celu "styknie" głośnik tesli ARZ6608? Niestety nie dysponuje zbyt dużymi funduszami (ok.80zł), więc po przeczytanych opiniach na forum myślę, że to będzie dobry wybór w tej cenie, gdyż narazie jadę na małych pierdziawkach rodem z marketu.
    Czy obudowa zamkinęta 12l by była dobra?
    Pozdrawiam

arz nie za duże jak na pierdziawy do kompa ? ;]

Czym chcesz to napędzić ?

Skomentuj

No ja wiem czy za duże? W tej cenie to chyba oprócz tego tylko samochodówki zostają. Mam do tego wzmacniacz na LM3886 ok. 2x30W na 8omach. A może jednak uderzyc w samochodówki. Co można za te pieniądze? Chodzi o to że chciałbym poprostu odczuć różnicę w stosunku do tego co mam. Przede wszystkim brakuje basu. Czy z samochodowego dajmy na to 13cm głośnika das się uzyskać jakiś tam bas?
      Pozdrawiam

Skomentuj

Nie katuj wzmacniacza 8ohm 4ohm ... poszukaj głosników 8ohm Te 80 zł to na sam głosniki ? paczki wykonasz we własnym zakresie i z domowych materiałów ?

Skomentuj

Wzmacniacz może pracować z obciążeniem 4om bez problemu poprostu podałem moc na 8omach. 80zł na głośniki, jeżeli nie ma zwrotnicy, jeśli ze zwrotnicą to moze z 20zł by sie uzbierało. Obudowy we własnym zakresie.
          Co radzisz?

Skomentuj

ARN150+PJ

Nie warto robic badziewia.... lepiej dozbieraj troche i zrub cos lepszego... :wink:

Skomentuj

A jest może gdzieś zwrotka pod tego arn150+pj bo ja widziałem tylko pod arn150+sc10n.

Skomentuj

Jest zwrotka tutaj na forum wystarczy poszukać

Skomentuj

chyba raczej bedzie... ale to dopiero gdy ja dostane takie kolumny :)

Skomentuj

Ale jednak mimo wszystko. Co są warte takie koncentryczne samochodówki? Da sie tego słuchać?

Skomentuj

w aucie tak

Skomentuj

Inaczej. Czy można z takich głośników uzyskać dźwięk chociaż taki jaki mają 20-letnie tonsile zg-15?(chyba tak sie nazywały)

Skomentuj

watpie. inne warunki panuja w domu, a inne w aucie, inna akustyka itp...

Skomentuj

Visatno FRS 8.. akurat mam tanio sprzedac za te kase na pewno nie dostaniesz nic lepszego a FRSki chwali wielu ludzi. Nawet horny na nich mozna zrobic fajne

Skomentuj

Ja jednak polecił bym ci ARN'a+PJ/sc10n-chyba zalet tej konstrukcji nie musze wymieniac? Pozatym cena "przykrywa" prawie wszystkie wady.. :smile:

Lepiej poczekac nawet te pół roku i zrobic cos porzednego?-ale wybór nalezy do ciebie!

Skomentuj

Pizdzik a jakie kolumny slyszales poza arn150+pj?

Skomentuj

ARZ w closed a niedługio w tubie, ARN 188,ARN116, kilka nadstawek oraz subbasów, 2xarn150+pj, suba na jakims BSW oraz kilka subów na alpierdach,kilkanascie wierzy,itp
                                  --
                                  Wiem ze niewiele ale mi sie wydaje ze opcja którom popieram od poczatku tematu jest bardzo dobra i najrozsodniejsza...-ale to tylko moje zdanie i moge se myslic.

[ Dodano: 2008-05-11, 19:39 ]
                                  a ijeszcze kilka piecy gitarowych :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                    arn150+pj?
                                    Zamieszczone przez pizdzik
                                    2xarn150+pj
                                    a to bardzo dziwne bo nieznam zwrotnicy pod takie kolumny :P

Skomentuj

"skleiłem" zwroty... wiem ze nie profesjonalnie ale jak kupie rez 1% to skoncze JIG'a i zrobie cos porzadnego-o ile pojme SW :smile:

Skomentuj

Moze pizdzik slyszal wlasnie 2xarn150+pj - nic nie dodal ze byla tam zwrotnica :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X