Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie wiem co mam zrobic??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co to jest ten uniamp??
    slyszalem cos czesto sie gada tu na forum o nim ale gdzie dostane takiego uniampa
    i czy naprawde jest taki dobry?? zalezalo by mi na dobrym stero czy on dorowna takim japonczyka. kuzyn ma sonego i jest lepszy od mojej unitry wiecej szczegulow slyszysz.
    wiem ze marka sony to do wzmacniaczy to taka sobie ale juz sobie wyobrazam jak musi brzmiec taki denon czy yamacha itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
      co to jest ten uniamp??
      zobacz przyklejone tematy w elektronice
      zalezalo by mi na dobrym stero czy on dorowna takim japonczyka
      raczej pokaz nam japonczyka w rozsadnej cenie ktory dorowna uniampowi :lol:
      wiem ze marka sony to do wzmacniaczy to taka sobie ale juz sobie wyobrazam jak musi brzmiec taki denon czy yamacha itp.
      a to ja ci powiem ze uniamp konkuruje ze wzmacniaczami za 3-5kPLN - wiec napewno nie sony :P

Skomentuj

widze ze ten wzmacniacz czeba by bylo samemu robic a z moimi z dolnosciami raczej nie dal bym rady :neutral:
        przeczytalem ze irek moze zrobic na zamowienie tylko ile by to kosztowalo taki gotowy uniamp i niewiaomo kiedy by to zrobil ?
        jak wczesniej mi pisaliscie i w innych postach przeczytalem ze irek to zapracowny czlowiek i nie wiedomo czy by chcial to zrobic :sad:
        a ten wzmacniacz jest z regulacjoa glosnosci i basu czy balansu czy on jest do podlaczenia do jakiegos wzmaka??

Skomentuj

widze ze ten wzmacniacz czeba by bylo samemu robic a z moimi z dolnosciami raczej nie dal bym rady
          kupujesz u irka gotowca za 300zl!! czyli koncowki mocy, trafo i selektor wejsc. brak tylko obudowy
          a ten wzmacniacz jest z regulacjoa glosnosci i basu czy balansu czy on jest do podlaczenia do jakiegos wzmaka?
          balansu i barwy niema - bo niepotrzeba do takiego sprzetu

Skomentuj

czyli mowisz ze sie oplaca taki sprzet i zaden denon czy onkyo nie dorownuje w tym przedziale cenowym
            ale potencjometr do glosnosci ma? bo jak inaczej bym regulowal glosnosc?

[ Dodano: 2008-05-17, 15:53 ]
            i ile ten wzmak mnial by na kanal mocy?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8812&start=0

Skomentuj

za 300-400zl nieznajdziesz nic lepszego. nawet za 1000zl chyba bys nie znalazl...

niewiem czy irek dodaje do zestawu potencjometr ale jak nie to napewno dolozy jak poprosisz

na trafie od irka masz 2x80W/8ohm lub 2x120W/4ohm

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  niewiem czy irek dodaje do zestawu potencjometr ale jak nie to napewno dolozy jak poprosisz
                  przecież masz go razem z selektorem ;]

Skomentuj

pajol112, jest już zwrotnica do twoich głośników
                    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=145477#145477

Skomentuj

pawel s moglbys podac jakie elementy mam kupic z polinka do tej zwrotki bardzo cie prosze
                      http://img297.imageshack.us/my.php?image=3waystxep8.gif

Skomentuj

juz wczoraj zrobilem rozpiske. tylko ze wzgledu na koszt glosnikow bedzie to kompromis miedzy jakoscia a cena - no chyba ze chcesz max budzetowe?

[ Dodano: 2008-05-20, 11:09 ]
                        *1833 CEWKA Cewka 0.30 mH 0.750 Ohm dr-0.50 h- 8 FI-25 2,51
                        *2305 CEWKA Cewka 0.68 mH 0.230 Ohm dr-0.80 dl-40mm FI-16mm rdzen-10/40 5,94
                        *5301 CEWKA Cewka 4.70 mH 0.310 Ohm dr-1.20 dl-46mm FI-45mm rdzen-24/35+dyski-45/7 27,17

400/ 2.20 3,72
                        400/ 10.00 27 35 8,62 10,52 0,020
                        400/ 15.00 30 44 10,42 12,71 0,029
                        ELE-100V/ 6.80 1,44
                        ELE-100V/ 15.00 1,93 2x

MET-TY 5/ 2.20 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 2.20 Ohm 0,51 2x

69zl - czesci na 1szt

[ Dodano: 2008-05-20, 11:11 ]
                        zapomnialem usunac zbednych info a niemoge juz edytowac

*1833 CEWKA Cewka 0.30 mH 0.750 Ohm dr-0.50 h- 8 FI-25 2,51
                        *2305 CEWKA Cewka 0.68 mH 0.230 Ohm dr-0.80 dl-40mm FI-16mm rdzen-10/40 5,94
                        *5301 CEWKA Cewka 4.70 mH 0.310 Ohm dr-1.20 dl-46mm FI-45mm rdzen-24/35+dyski-45/7 27,17

400/ 2.20 3,72
                        400/ 10.00 10,52
                        400/ 15.00 12,71
                        ELE-100V/ 6.80 1,44
                        ELE-100V/ 15.00 1,93 2x

MET-TY 5/ 2.20 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 2.20 Ohm 0,51 2x

69zl - czesci na 1szt

Skomentuj

chcem zebys podal mi dokladne elementy zastosowane w zwrotnicy
                          kilka kondesatorow bym znalazl u siebie
                          powiedz mi ktore mialy by byc na napiecie 400V a ktore na 100V chyba ze to nie ma wiekrzego znaczenia to bede mial takie elementy a jezeli musza byc na 400V czy 100V to terz cos znajde tylko podaj mi ktore to beda

a dlaczego podales mi piec kondesatorow jak ja doliczylem sie tylko czterech

Skomentuj

a dlaczego podales mi piec kondesatorow jak ja doliczylem sie tylko czterech
                            nie wiem jak Ty chcesz cokolwiek zrobić skoro w tak prostej i oczywistej sprawie nie możesz się połapać - weź się chłopaku w garść bo niedość że dostajesz wszystko na tacy to jeszcze nie rozumiesz chyba o co tu w ogóle biega.
                            Łączenie kondensatorów chyba miałeś w liceum ?
                            Konda o pojemności 25uF ciężko jest kupić więc składa się go z 10u i 15u.
                            powiedz mi ktore mialy by byc na napiecie 400V a ktore na 100V chyba ze to nie ma wiekrzego znaczenia to bede mial takie elementy a jezeli musza byc na 400V czy 100V to terz cos znajde tylko podaj mi ktore to beda
                            jak są na 100v to bierzesz na 100v, bo tańsze.
                            Jeśli nie ma to bierzesz na 400v.
                            jakich ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                              jakich ?
                              znajde o ruznych pojemnosciach ale maja np.10V,16V,25V,36V,50V i chcialem sie tylko zpytac czy do zwrotnicy musza byc od 100V czy mozna takie zastosowac

Zamieszczone przez takero
                              Konda o pojemności 25uF ciężko jest kupić więc składa się go z 10u i 15u.
                              masz racje poprostu sie nie skaplem

Skomentuj

Te kondensatory to raczej nie mogą być elektrolity bo będą fajerwerki :)

Skomentuj

chcem zebys podal mi dokladne elementy zastosowane w zwrotnicy
                                  elementy podalem i nawet masz podane na schemacie irka.
                                  jak niewiesz co i jak to moze wykonac ci ta zwrotnice?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X