Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka obudowa do MIVOC AW3000 12' POMOCY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka obudowa do MIVOC AW3000 12' POMOCY

Witam. wlaśnie kupiłem glośnik MIVOC AW3000 nie wiem jaką zrobić obudowe ile l, br czy zamknietą. szukałem ale nie znalazłem żadnych projektów. sub głównie do muzyki ale i filmy też bylyby milo pooglądać. myślałem o gotowym wzmacniaczu panelowym. jak macie jakies pomysly co do obudowy i wzmaka to prosze pisać

Nom. Impedanz 4 Ω
    Re (Ohm) 3,0
    Fs (Hz) 27,0
    Qms 4,10
    Qes 0,33
    Qts 0,31
    VAS (l) 97,0
    SD (qcm) 507,0
    Mms (g) 129,0
    BxL (Tm) 14,1
    SPL (dB) 89,6
    Frequenzbereich (Hz) -
    linearer Xmax (mm) +/- 6,4
    Induktion Le (mH) 1,4
    Belastbarkeit (Watt R.M.S.) 180
    Belastbarkeit (Watt max.) 450
    Cewka
    Średnica (mm) 63,0
    Wysokość (mm) 18,8

z gory dzieki

Poszukaj programu bassbox i wklup do niego te parametry :).. to jest forum DIY zrob to sam wiec chetnie nakierujemy ale zasymulowac musisz ty.

Skomentuj

Na str głównej masz wszystkie wzory jakie tylko ci bedeom potrzebne... moze troche własnej inwencji?

:lol: :lol: :lol: Google nie boli :lol: :lol: :lol:-jak to ktos kiegys madrze napisał na tym forum :wink:

[ Dodano: 2008-05-15, 22:10 ]
      n_omyzs byłes szybszy :wink:

Skomentuj

http://www.mivoc.de/mivoc/PDF/AW3000-Datenblatt.pdf 2 minuty mi to zajelo, slabo szukales

Skomentuj

gajda999, niewiem czy wystarczy jemu SUB150 produkcji irka (150W 270zl) ale SUB300 bylby zdecydowanie za mocny (300W 480zl)

jak mozna wyczytac z PDFa najmniejsza obudowa b-r to 60 litrow - sporo :/

Skomentuj

dziekuje za zainteresowanie
            nie myslcie sobie ze jestem niewiadomo jakim leniem
            symulowalem w winds pro (czy jakos tak) i obudowy wychodzily mi po 400l...
            wyczytalem gdzies w odleglej przeszlosci ze ten irek to sam wzmacniacze sklada. myslalem o czyms gotowym ale ok.
            tak wiec strugam 6ol
            Ps mam 16 lat

Skomentuj

Zamieszczone przez gajda999
              symulowalem w winds pro (czy jakos tak) i obudowy wychodzily mi po 400l...
              bo nie symulowales tylko czekales na propozycje programu...
              wyczytalem gdzies w odleglej przeszlosci ze ten irek to sam wzmacniacze sklada. myslalem o czyms gotowym ale ok.
              tak, i sa to gotowce. irek to profesjonalista i robi swietne wzmacniacze - mialem oba panele

zanim zaczniesz wydawac kase wszystko rozrysuj i przedstaw tutaj

Skomentuj

probowalem jeszcze raz z winISD. ale jak chce zapisac projekt to jakis blad mi wyskakuje...
                nie wiem jakiej dlugosci dac br.
                obudowe zrobie z plyt wiorowych 1,8cm. dam po dwie takie plyty na kazda scianke. odwiedzilem strone matronix'a i znalazlem to http://matronix.pl/?cmd=WXP2K. ale on kosztuje 350zl...

Wymiary zew.
                szer. 40cm
                gl. 65cm
                wys. 50cm

Wymiary wew.
                szer. 32,8cm
                gl. 57,8cm
                wys. 42,8cm

Skomentuj

odwiedzilem strone matronix'a i znalazlem to http://matronix.pl/?cmd=WXP2K. ale on kosztuje 350zl...
                  80zl za dodatkowe 25W niz w panelu irka - troche drogo

Skomentuj

a wlasciwie to jak wyglada ten wzmacniacz irka? to jest gotowy panel do zamocowania?

Skomentuj

rozumiem ze dwa pierwsze linki to sub300, a trzeci to sub150 w dwoch wersjach?

Skomentuj

jak mozna wyczytac z PDFa najmniejsza obudowa b-r to 60 litrow - sporo :/
                        czemu? przeciez to jest 12'
                        zrob taka obudowe jaka jest napisana w nocie katalogowej i tyle :)

Skomentuj

napisane jest 60-100l. a miejsca mam sporo. chyba ze nie ma sensu budowania 80 litrowej.

Skomentuj

no to celuj w srodkowa opcje, a jak bedzie za duza odsluchowo to ja zmniejszysz dajac wiecej wzmocnien :)

Skomentuj

na elektrodzie proponuja mi:
                              "obudowa powinna mieć objętość 35 litrów netto. Bass reflex średnica 10cm i długość 32cm. Wtedy strojenie wyniosłoby 40Hz w tej obudowie"
                              czy ta konstrukcja to sub150 http://diyaudio.pl/viewto...highlight=panel ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                czemu? przeciez to jest 12'
                                bo to samochodowka :P wiec sporo
                                na elektrodzie proponuja mi:
                                "obudowa powinna mieć objętość 35 litrów netto. Bass reflex średnica 10cm i długość 32cm. Wtedy strojenie wyniosłoby 40Hz w tej obudowie"
                                na elektrodzie jest 5-max 10 osob ktore wiedza co pisza - daj link do tematu to sie wyjasni
                                ale ja bym raczej zaufal producentowi ;]
                                szczegolnie ze jeszcze sie na mivocu nie zawiodlem

Skomentuj

ok. buduje 80 l netto. nie wiem czy plyty o grubosci 3,6cm wystarcza, czy moze jeszcze jakies wzmocnienia?

Skomentuj

ja bym robil 18mm i dal sporo wzmocnien

Skomentuj

jakiej dl dac br?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X