Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś do 550 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś do 550 zł

Witam. Jeszcze dobrze nie skończyłem monitorków na 15 akx, a już mam chęci na projekt np. coś w tym stylu:

KEP 176 + XT19TD = (170 zł + 100 zł)*2 = 540 zł

Co o tym sądzicie ?
    Czy jest coś innego (lepszego) w tych kwotach co można uzyskać o podobnym SPL'u i jakości. Z tego co mi wiadomo to KEP 176 może służyć jako wzór głośnika nisko-średniotowego. Ale nigdy go nie słyszałem, więc nie wiem jaka jest prawda...
    Dzięki z góry za opinię.

jaki kep? kep to potoczna nazwa na monacora sph-165kep. ja bym polecal dorzucenie i wybranie wlasnie wspomnianego kepa - mysle ze warto. teraz akurat dosc srogo potanialy do cen sprzed parunastu miesiecy.

Skomentuj

Gdzie są takie tanie, ja je wszędzie widze po ponad 250 pln.

Skomentuj

jakby 165kep byl taki tani sam bym go wzial:)

Skomentuj

250zl, ale pare miesiecy temu kosztowaly dobre ponad 300zl

Skomentuj

z tego co pamiętam to sporo poniżej 200zł można je mieć - 160zł chyba, więc bez przesady :P
            A to że monacor ma ceny detaliczne to już inna sprawa :P

Skomentuj

Takero Pokaż gdzie

Skomentuj

Jak bym znalazł po 160 za kepa to z miejsca biorę 4sztuki bo XT19 już mam.Tylko gdzie???\
                Takero uchyl rąbka tajemnicy.

Skomentuj

trzeba w cenach hurtowych w monacorze brać i tyle :P
                  Niektóre głośniki z monacora można mieć połowę taniej niż w detalu, sonic15 400zł z groszami kosztuje :P

Skomentuj

to jak to zakupic dokladni takero ?:) a moze liste chetnych na kepy to cos sie da jeszcze zdzaialac :)

Skomentuj

Pewien osobnik o ksywie audioo na audiomani sprzedaje dla ludzików z forum troszkę taniej. Ja u niego się zaopatrywałem w kepy 165.

[ Dodano: 2008-05-24, 18:11 ]
                      "lukasz_wlo" na allegro chyba

Skomentuj

bez sensu - lepiej do Irka napisać - ma dobre ceny w monacorze.

Skomentuj

Sorry, że wprowadziłem Was w błąd, nie zwróciłem uwagi przy kopiowaniu nazwy i tak wyszło. Chodziło mi oczywiście o ten głośnik http://www.allegro.pl/item364624877_...ka_gratis.html

Wiem, że KEP'y są droższe, w tej cenie to jedynie można dostać SPH-135 KEP.

Chodzi mi oczywiście o jakąś konstrukcje do której istnieje zwrotnica. Znalazłem zwrotkę właśnie pod SPH 176 + XT19TD Borysa, dlatego pytam Was o zdanie co sądzicie o takim zestawie, a może lepiej celować w coś na HDS'ie lub właśnie wspomnianym KEP'ie SPH 135, bo wątpię żeby było mnie stać na większego brata. Tylko wiem czy jakieś zwrotnice pod niego ciekawe powstały.

Jeszcze raz sorry za wprowadzenie w błąd.

Swoją drogą na allegro sprzedaje właśnie wyżej wymieniony Luaksz_wlo za 269 zł przy czym do tego dodaje 1 mate z wełny owczej o wartości według niego 22 zł co dawało za sam głośnik 247 zł. Jeszcze pomyśle nad nim może warto dołożyć tak jak mówicie. Macie jakieś zwrotnice pod SPH 165 lub 135 KEP ?

Skomentuj

borys ma zwrotki pod kepa i sph-176

Skomentuj

Pod SPH 176 wiem jaka jest zwrotka Borysa, mam 2 wersje. Ale jeśli chodzi o KEP'a to nie widziałem. Jak ktoś ma i chciałby się podzielić to prosiłbym o wrzucenie tutaj albo do tematu gotowych zwrotnic. Jeszcze pytanie odnośnie co lepsze SPH 176 czy SPH 135 KEP?

Skomentuj

http://pszyszka.googlepages.com/ zrobie mu reklame

Skomentuj

Ludzie polećcie coś sensownego, bo dowiaduje się ze w tej kasie można by było skombinować coś na Vifie M18WH, a to już ponoć klasa wyżej od SPH 176.

Skomentuj

i masz jeszcze hdsa-164 :P ale ja bym wzial monacora, ze wzgledu na bas i jego wykop jaki okazuje. szybkosc to jego glowny atut no i srednica do ktorej nie mozna sie przyczepic

[ Dodano: 2008-05-25, 13:18 ]
                                    no i do niego bude 18litrow @45Hz :) mialem go w 20 ale prosil sie o ciutek mniejszy

Skomentuj

A co do mięsistości i głębi bassu to który z głośników najlepiej wypada, monocar, vifa czy Peerless? Zależałoby mi na czymś co pozwoli swobodną grę bez suba. Z tego co czytałem to SPH 176 niektórzy nawet stosowali w mniejszych subach to podejrzewam, że powinien znaleść się w tej roli.

[ Dodano: 2008-05-25, 17:28 ]
                                      KEP jeszcze jest warty świeczki, tylko trochę drogi, ale ponoć co niektórzy byli wstanie go dostać za 190 zł. Nic nie wiecie na ten temat jak to możliwe. Może jakieś zamówienie zbiorowe ma SPH-165 KEP ?

Skomentuj

pytanie czy irek by zalatwil nam kepy... moglby je tanio dostac, trzeba sie ladnie usmiechnac do Irka :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X