Głośniki są na pewno porównywalne... Ale co do pewności, że HDS miałby być lepszy to się nie wypowiem... Parametry są podobne... więc tu raczej już decydują gusta i powstałe zestawy przy użyciu tych głośników...
Ale ten HDS w porównaniu z SPH 165 KEP przecież nie jest niczym lepszym...
słuchałeś ?
Mnie w KEPach zniechęca nieco jakość wykonania - jakieś plamki niewiadomego pochodzenia na membranie, cewka która nieco obcierała...
(zresztą zdaje sie ktoś kiedyś napisał żę to normalne i że trzeba głośnik na noc zostawić z generatorem żeby się dotarł - dla mnie paranoja)
Ale ten HDS w porównaniu z SPH 165 KEP przecież nie jest niczym lepszym...
słuchałeś ?
Mnie w KEPach zniechęca nieco jakość wykonania - jakieś plamki niewiadomego pochodzenia na membranie, cewka która nieco obcierała...
(zresztą zdaje sie ktoś kiedyś napisał żę to normalne i że trzeba głośnik na noc zostawić z generatorem żeby się dotarł - dla mnie paranoja)
Nie słuchałem... Wypowiadam się tylko po przeczytaniu trochę na temat jednego i drugie głośnika... Zresztą głośniki próbowano już porównywać na audiostereo.pl i diyaudio.com... Zwycięscy raczej nie wybrano... W rękach jeszcze monacor'a nie miałem wiec co do jakości wykonania się nie wypowiem. Co poniektórym ten głośnik już przez ręce przeleciał więc niech może się wypowiedzą.
takero: a to chyba miales po prostu uszkodzony egzemplarz - u mnie od nowosci zadnego obcierania cewki nie bylo. poza tym za 180zl chyba warto. na audiostereo ludzie wychwalaja - ponad vify (konkurencja dla scan-speaka? bo ktos tam wspomnial - az mi sie nie chce wierzyc), zreszta Borys tez je raczej wychwalal. Do 2xkep na kolumne jest zwrota z seasem 22taf/g
mysle ze przy takich cenach nie ma co sie bawic tonsilami :)
Skomentuj