Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MDT-29 SPH-165kep zwrotnica z BS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MDT-29 SPH-165kep zwrotnica z BS

Witam.
    zastanawia mnie zwrotnica pod ten zestaw.
    Borys zrobil zwrotke:
    http://pszyszka.googlepages.com/mdt2...65kep-full.jpg
    jednak mowil ze jest nieosluchana...

po analizie kilku zwrotek na roznych forach zauwazylem ze morel mdt-29 najczesciej wystepuje z kondem 4,7 w szeregu i ceweczka 330.0uH (+tlumik).
    Ta powyzej borysa ma jeszcze przed cewka 3,3 konda..

Patrzac na zwrotki:

Chcialbym sie dowiedziec czy ktoras podana po lewej stronie dla kepa bedzie dobrze wspolpracowac z ta po prawej stronie morela ?
    druga sprawa chcialbym aby zwrotka uwzgledniala BS.. chcialbym sie tez dowiedziec jaka roznica dokladnie bedzie przy cewce 1,2 i 1,5.
    i czy bedzie lepsza niz ta "nieosluchana" ktora wykonal borys

Zastanawia mnie tez czy zestawienie 3 nie bedzie najlepsze na powyzszym obrazku

[ Dodano: 2008-06-05, 21:35 ]
    po rozmowie z borysem bede musial sie pobawic i pokombinowac zobacze jak gra 3rzad i 2rzad dla morela a pozniej pobawie sie z ceweczkami da kepa

Nie możesz sobie tak po prostu zestawiać filtru od kepa z filtrem morela od zestawu z vifą, to nie klocki lego. Jak masz zaprojektowaną zwrotke pod zestaw kep+morel to się jej trzymaj.
    Dodatkowe kombinacje, bez chociażby symulacji na pomiarach w SW, nie mówiac o sprawdzeniu i odsłuchach, są bez sensu bo doprowadzą tylko do pogorszenia.

Skomentuj

borys mowil ze jesli nie bedzie mi odpowiadac 3rzad dla morela to moge wykorzystac zwrotke od xt18wh i morela w 2 rzedzie i zmienic tylko tlumik.. nie pamieta pomiarow, zreszta pamieta tylko ze dziwne rzeczy mu z morelem wychodzily i sie nie wglebial w niego
      jesli mozesz Yoshi pomoc bede bardzo wdzieczny za pomoc i doradzenie. po rozmowie z kilkoma osobami chcialbym jednak ciac morela 2rzedem (4,7uF i 330uH), chociaz nie mowie ze nie sprawdze zwrotki ktora borys pod ten zestaw wykonal... jednak sam boys powiedzial mi ze jest nieodluchana i niedopracowana.

Skomentuj

to moze zamiast na sile dawac morela lepiej bedzie skorzystac ze sprawdzonego projektu z vifa xt19 - klik

Skomentuj

morel gra zupelnie inaczej i juz go mam.. pacza zamowiona z polinka i kepy juz tez sa. tylko budy sklepac i git

Skomentuj

Ja też niedługo (prawdopodobnie pod koniec miesiąca) będę zamawiać głośniki i napewno to będzie ten KEP.

Nie wiem jak kopułka, nei chce projektować nowej zwrotnicy, chce zrobić coś gotowego. W takim razie - jaka zwrotka i jaki głośnik?

Na początku byłem zdecydowany na XT19, ale jak w podobnych pieniądzach można mieć do tego głośnika coś lepszego... :roll:

Skomentuj

trzeba bylo zamowic sobie taniej kepy razem z nami w watku:
              http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12294

ja sobie ze zwrotka pokombinuje i wstawie koncowa ta ktora bedzie najlepiej grala..

Skomentuj

Kur...de...

Miałbym na lepsze kopułki albo na MDF... :cry: Gdzie to zamawialiście, Bo może chociaż za 220zł/szt bym je kupił :roll:

Co do kopułki to chyba się jednak na Vifke zdecyduje chociaż jak patrze na obie ch-ki

to nie wiem czy ten Morel nie będzie ciekawszy...

edit: ok, znalazłem już na Allegro za 220zł, także nie będę się aż tak przejmować, bo to jest i tak taniej jak się nastawiałem (270zł/szt) :)

Skomentuj

To nie ma co patrzeć na charki za bardzo, bo KEP na obu jest cięty bardzo podobnie... Każda z wysokotonówek zagra w swoim stylu zależy tylko które brzmienie bardziej Ci się spodoba... Jeszcze od biedy może coś na Seas'a 22TAF/G byś znalazł, bo na dwóch KEP'ach borys jakąś zwrotkę zrobił i ten głośnik najbardziej mu przypadł do gustu w tandemie z KEP'em.

Skomentuj

No właśnie a gust gustowi nie równy...

Na razie nie będę kombinować i wezme Vifke, najwyżej będę potem kombinować potem. :)

A co myślicie o obcięciu KEPa u dołu i wrzuceniu tam 20/80/2, czy nie ma sensu? Bo mam takie dwie sztuki i mógłbym zakombinować

Skomentuj

nie ma sensu. po pierwsze zwrotka, po drugie kep ma sporo lepszy bas

Skomentuj

http://allegro.pl/item376758874_okaz...p_okazja_.html

219zl i chyba najtaniej gdzie mozna je detalicznie kupic..

Skomentuj

Czaruję...
                        X