Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dobór głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobór głośników

witam jestem nowy i niebardzo jeszcze wiem o co chodzi chociaż czytałem już kilkadziesiat postów na tym forum.

mam głośnik Tonsil o parametrach :

Moc nominalna rms: 100 W (wg IEC)

Moc maksymalna: 200 W

Efektywność SPLref: 89 dB

Pasmo przenoszenia: 55 - 3000 Hz

Częstotliwość rezonansowa Fs: 35 Hz

Impedancja nominalna: 4 ohm

Rezystancja cewki: 3,3 ohm

Powierzchnia czynna membrany Sd: 230 cm2

Dobroć mechaniczna Qms: 4,00

Dobroć elektryczna Qes: 0,345

Dobroć całkowita Qts: 0,32

Objętość równoważna Vas: 53 l

Masa układu drgającego Mms: 29 g

Stała transformacji Bl: 7,7 Tm

Średnica cewki: 35 mm

Wysokość cewki: 15,5 mm

Wysokość szczeliny magnetycznej: 8 mm

Szerokość szczeliny magnetycznej: 1,4 mm

Waga: 2,45 kg

Wymiary: 205 x 98 mm

Magnes: 120 x 60 mm

Mam takie pytanie jak dobrac reszte głośników (wysokotonowy i średniotonowy) chce mieć 3 drożną kolumne. Zupełnie nie mam pojęcia jak z tą zwrotnicą czy będe musiał ją sam zaprojektować czy idzie gdzies dostać i jak jest z połączeniami. Mam zerowe pojecie o tym wiec nie jedzcie po mnie :) z góry dzieki za info

hehe, kolejny amator podlogowek 3-droznych musze cie zmartwic, jezeli chcesz zeby to jakos zagralo to wsadzenie jakichs tam glosnikow i jakiejs tam zwrotnicy mija sie z celem, jezeli nie znasz sie na tym to odpusc sobie te glosniki co masz i jezeli jestes napalony na 3 drogi to skopiuj jakas istniejaca konstrukcje

Zamieszczone przez stydziu
    stawial bym na to ze to glosnik niskosrednio tonowy, jak nie chcesz inwestowac za duzych pieniedzy w ten projekt i nie zalezy Ci za bardzo na jakosci dzwieku to kup jakas kupulke np stx pj i podlacz ja przez konda

Skomentuj

stydziu, jak masz zerowe pojęcie, to czytaj jak najwięcej. Przejzyj forum i stronęgłówną wzdłuż i wszerz. Zajżyj koniecznie na stronę główną i na www.audiomania.info

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
        stydziu napisał/a

stawial bym na to ze to glosnik niskosrednio tonowy, jak nie chcesz inwestowac za duzych pieniedzy w ten projekt i nie zalezy Ci za bardzo na jakosci dzwieku to kup jakas kupulke np stx pj i podlacz ja przez konda
        Zamieszczone przez stydziu
        Powierzchnia czynna membrany Sd: 230 cm2
        tylko ze to 8" wiec odpada

stydziu, jak chcesz nam powiedziec jaki masz glosnik to niepisz parametrow tylko jego nazwe. w tym przypadku bedzie to prawdopodobnie GDN 20/100/....
        ale napisz dokladnie jaki to model to moze juz zwrotnica jest gotowa

Skomentuj

Czaruję...
        X