Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak sie ma STX GDWK 10/250/8 AKX do VIFY DX25?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak sie ma STX GDWK 10/250/8 AKX do VIFY DX25?

Mam dylemat. Od razu zaznaczę, iż nie jestem człowiekiem, który ma jakieś duże mniemanie o swoim słuchu.

Dużo naczytałem się pochwał na temat DX25, niewiele natomiast znalazłem o tym STX.

Jak ktoś porównywał ich brzmienie to co może napisać o różnicy pomiędzy nimi?
    Czy ja, nie mając do czynienia ze sprzętem wysokiej klasy byłbym w stanie stwierdzić słuszność wyższej ceny VIFY od STX?

Pytam, ponieważ zastanawiam się nad budową monitorów do niewielkiego pomieszczenia(jakieś 15-17m.kw.). Chciałbym skorzystać z GDN-17-140-8-SCX i nie wiem czy warto wydawać te kilkadziesiąt zł więcej na VIFĘ.

pozdrawiam

Vifa jest lepsza a czy warto wydawac wiecej to juz zalezy od twoich srodkow na koncie. Ja wychodze z zalozenia ze jak ktos sie decyduje na tani glosnik niskosredniotonowy to i taki powinien kupic wysokotonowy. A to ze drozsza vifa jest lepsza to roznie dobrze mozna dalej dolozyc pare zlotych i kupic cos lepszego od tej vify i tak bez konca.
    Stx-y sa dosc ostre w brzmieniu dobzre to slychac przy porownaniu np z vifa ale to ich nie dyskfalifikuje bo to charakterystyka brzmienia ktora moze sie podobac albo i nie.

Skomentuj

Dzięki Irku bo już sie martwiłem ze temat pozostanie bez odpowiedzi:)

Skomentuj

Czaruję...
      X