Co mam:
alpine SWS-1022D (2 cewki po 2 ohmy, 10 cali, 300w RMS) (prosto z usa, na każdej bramce lotniskowej mnie przez niego trzepali
wzmacniacz RTO 6002sx plus (mam nadzieje - pochodzi z allegro:()
mały bagażnik, auto do ktorego łatwiej się włamac niż użyć kluczyka - suzuki swift.
mój pomysł:
wyżucić koło zapasowe. zbudować pasującą w to miejsce skrzynke zamknieta, 22 mm mdf,
30,8 litra. otrzymam w ten sposób płaską podłogę w bagażniku. i mieć nadzieje, że utrzyma się zastój w zapotrzebowaniu na koło zapasowe
pytania: czy coś w tej idei jest nie tak? czy mogę zaufać instrukcji obsługi głośnika jeśli chodzi o parametry obudowy - próbowałem coś policzyć programami ale chyba mnie to przerosło.
(dodane)
parametry głośnika:
impendence 2+2 ohm,
frequency response 30 - 1kh
spl 85db
Fs 35 Hz
Vas 28 l
Qms 13.86
Qes 0.67
Qts 0.64
Xmax 12.9 mm
Xmag 14 mm
inductance 2.84/0.9 mH
mam nadzieje, że kogoś poruszy marny los laika!
dzięki!
alpine SWS-1022D (2 cewki po 2 ohmy, 10 cali, 300w RMS) (prosto z usa, na każdej bramce lotniskowej mnie przez niego trzepali

wzmacniacz RTO 6002sx plus (mam nadzieje - pochodzi z allegro:()
mały bagażnik, auto do ktorego łatwiej się włamac niż użyć kluczyka - suzuki swift.
mój pomysł:
wyżucić koło zapasowe. zbudować pasującą w to miejsce skrzynke zamknieta, 22 mm mdf,
30,8 litra. otrzymam w ten sposób płaską podłogę w bagażniku. i mieć nadzieje, że utrzyma się zastój w zapotrzebowaniu na koło zapasowe

pytania: czy coś w tej idei jest nie tak? czy mogę zaufać instrukcji obsługi głośnika jeśli chodzi o parametry obudowy - próbowałem coś policzyć programami ale chyba mnie to przerosło.
(dodane)
parametry głośnika:
impendence 2+2 ohm,
frequency response 30 - 1kh
spl 85db
Fs 35 Hz
Vas 28 l
Qms 13.86
Qes 0.67
Qts 0.64
Xmax 12.9 mm
Xmag 14 mm
inductance 2.84/0.9 mH
mam nadzieje, że kogoś poruszy marny los laika!
dzięki!
Skomentuj